Dünya Vicdanlara ters kelepçe

Vicdanlara ters kelepçe

Paylaş
Vicdanlara ters kelepçe

İsrail'in Gazze'yi işgal edip onbinlerce sivili katletmesi nedeniyle ABD’de öğrencilerin hafta başında Teksas, Utah ve Virginia’daki üniversitelerde başlattığı protestolar, ülkedeki diğer üniversitelere yayıldı.

İsrail'in Gazze'yi işgal edip onbinlerce sivili katletmesi nedeniyle ABD’de öğrencilerin hafta başında Teksas, Utah ve Virginia’daki üniversitelerde başlattığı protestolar, ülkedeki diğer üniversitelere yayıldı. New York’ta Columbia Üniversitesi’nde öğrenciler, Hamilton Hall binasını ele geçirmek için barikat kurdu. Öğrenciler balkonlardan pankart ve Filistin bayrakları açtı. ABD polisi Teksas Üniversitesi’nde öğrencilere sert müdahalede bulundu. Öğrenciler, ters kelepçe ile gözaltına alındı.

Haberin Devamı

ACILARA ATEŞKES SON VERECEK

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan’daki Dünya Ekonomi Forumu seremonisinde konuştu. Acılara son vermenin en hızlı yolunun ateşkes olduğunu belirten Blinken, “Şu anda Hamas’ın önünde İsrail açısından olağanüstü cömert bir teklif var. Şu anda Gazze halkı ile ateşkes arasında duran tek şey Hamas’tır. Karar vermek zorundalar ve bir an önce karar vermeliler” dedi. Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırılar sonucu 34 bin 535 sivilin hayatını kaybettiğini, 77 bin 704 sivilin ise yaralandığını duyurdu. / Vahdet AYAZ/DHA