Gündem KADES'le hayat

KADES'le hayat

Paylaş
KADES'le hayat

İçişleri Bakanlığı’nın hayata geçiridiği KADES uygulamasıyla Tatvanlı 49 kadın, erkek şiddetinden kurtuldu. Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçenin çeşitli yerlerinde kadınlara KADES’i tanıtıyor. Polisler, kadınların uygulamayı telefonlarına nasıl yükleyeceğini anlatarak KADES’in kullanımı konusunda bilgiler veriyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından kadına karşı ve aile içi şiddetin önüne geçilmesi için 2018 yılında hayata geçirilen Kadın Destek Uygulaması (KADES) hayat kurtarıyor. Türkiye genelinde milyonlarca kadının kullandığı KADES uygulaması ile tek tuşla şiddet ihbarı yapılabiliyor. Bitlis’in Tatvan ilçesinde KADES’i kullanarak ihbarda bulunan 49 kadın, şiddetten kurtuldu. Polis ekipleri, düzenli olarak Tatvan sokaklarında kadınlara KADES’i tanıtarak telefonlarına yüklemesi konusunda bilinçlendiriyor.

Haberin Devamı

192 İHBAR YAPILDI

Bitlis İl Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, “Özellikle şiddet gören ve görme ihtimali yüksek olan kadınlarımız başta olmak üzere kentimizdeki toplam 5 bin kadını, KADES uygulaması hakkında bilgilendirdik” dedi. KADES ile Türkiye genelinde 6 milyon 388 bin 633 kadına ulaşıldığını ve 1 milyon 128 bin 84 ihbar geldiğinin altını çizen Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Komiser Müge Bostan ise, “Tatvan’da 192 ihbar alındı. Tüm ihbarlara ulaştık. 49 mağdur kadın için adli işlem yapıldı” dedi.