Ekonomi Scooter, bisiklet, kaykay... Tasarrufun keyfini çıkarın

Scooter, bisiklet, kaykay... Tasarrufun keyfini çıkarın

Paylaş
Scooter, bisiklet, kaykay... Tasarrufun keyfini çıkarın

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte elektrikli kaykay, skuter ve bisiklet modası başladı. Tatil bölgelerinde ve parklarda sık sık karşımıza çıkan bu araçlar, hem 20-30 km’ye kadar ulaşımlarda tasarruflu pratik çözümler sunuyor hem de eğlenceli zaman geçirilmesini sağlıyor.

Özellikle çocuklar ve gençler arasında popüler olan bu araçlar, son dönemlerde daha da güçlendirilmiş motorları ve bataryalarıyla yetişkinler arasında da büyük ilgi görüyor. Ayrıca çevre dostu olmaları, gürültü kirliliği oluşturmamaları ve dengede kalma, manevra yapma gibi fiziksel beceriler gerektirdiği için bir spor aracı olarak görülmeleri de bu araçların diğer tercih edilme nedenleri arasında yer alıyor. Peki iyi bir kaykay, skuter ve elektrikli bisiklet nasıl olur? Alırken nelere dikkat etmek gerekir? Garanti süreleri ne kadardır? Fiyat aralıkları nedir? Düşünülebilecek modeller nelerdir? Gelin birlikte bakalım.

Haberin Devamı

ALIRKEN DİKKAT

Her zaman güvenilir bir markayı ve yetkili servisleri tercih edin.

Fren sistemlerini, hız limitlerini, ışıklandırmalarını, şarj dolumunu ve süspansiyonlarını test edin.

Tek şarjda kaç kilometre gittiklerine bakın. Aynı segmentteki modellerle kıyaslama yapın.

Batarya ömrünü ve motor gücünü sorgulayın. Motor ne kadar güçlüyse, o kadar iyi hızlanır ve rampaları kolay tırmanır.

Daha fazla vitese sahip bir bisiklet, daha geniş bir kullanım yelpazesine sahiptir.

Kendi kullanımınıza göre taşıma kapasitesini analiz edin.

Malzeme kalitesini kontrol edin. Suya dayanıklı cihazları tercih edin.

Garanti sürelerini sorgulayın. Bu tür cihazların garanti süreleri genelde 2 yıldır. me-ticaret sitelerine ve formlara yapılan yorumlara bakmayı da ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

KASKSIZ ÇIKMAYIN

Kasksız, dirsek ve diz koruyucuları gibi güvenlik ekipmanları olmadan yola çıkmayın.

Mümkünse trafiğin yoğun aktığı yerlerde kullanmayın. Kullanacaksanız da diğer sürücülerle iletişim halinde olun.

Merdivenaltı ucuz ürünlerden uzak durun. Bunların güvenlik standartları oluşturulmamıştır.

RIVERSIDE 520 E

504 Wh kapasiteli çıkarılabilir bir bataryaya sahip bu bisiklet, tek şarjla 100 km’ye kadar menzil sağlayabiliyor. Yaklaşık 3 saatte tam doluma ulaşan bisikletin hidrolik disk frenleri bulunuyor. Gece sürüşlerinde görünürlüğü artırmak için LED ışıklarla donatılmış bisikletin fiyatı ise 52.000 TL.

CITYMATE HOVERBOARD

İki adet 350 watt’lık motorun yer aldığı kaykay, lityum ion pille çalışıyor. Saatte 12 km hız yapan araç aynı zamanda tek şarjda 12 km yol kat edebiliyor. Bluetooth hoparlörle gelen aracın taşıma kapasitesi 100 kilogram, tırmanış açısı da 15 derece. Kazaları minimuma indirmek için ‘akıllı denge’ özelliği de geliştirilmiş. 12 kilogram ağırlığındaki cihazın fiyatı ise 6.679 TL.

MİCRON TEK TEKERLEK

350 watt motor gücündeki bu araç, saatte 25 kilometre hıza ve tek şarjda 25 kilometre menzile ulaşıyor. Yüzde 18 eğime kadar kolay bir kullanım sunan cihaz, lityum ion pille çalışıyor. Ağırlığı 11, taşıma kapasitesi ise 120 kilogram. 2 saatte tam doluma ulaşan aracın fiyatı ise 13.999 TL.

Haberin Devamı

ONVO OV-012 X PLUS

1600 watt’lık çift motor gücüne sahip bu katlanabilir skuter, 30 derece yokuş kabiliyetine sahip. Tek şarjda 55 kilometre menzili olan araç, saatte 50 kilometre hıza ulaşabiliyor. Taşıma kapasitesi ise 150 kilogram. LED farları ve arka lambaları da olan aracın fiyatı ise 33.950 TL.

SCOOTER R900E

Saatte 25 kilometre hıza ulaşan aracın tek şarjda menzili de 25 kilometre. Arkada 250 W motorlu lastiği yüzde 10’a kadar eğimli yollarda kullanmak için ideal. Hata ve arıza uyarılarını, pilin şarj durumunu, anlık hız ve sıcaklığı gösteren LED ekranı da olan aracın fiyatı 25.500 TL.