Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyasette yumuşama dönemine girildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyasette yumuşama dönemine girildi

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyasette yumuşama dönemine girildi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Özgür Özel’le yaptığı görüşme için “İktidar ve ana muhalefet arasında olumlu bir gelişme. Bu adımla siyasetin yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz” dedi. Erdoğan, Gazze konusunda ise “Tüm Batı İsrail’e çalışıyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün İstanbul’da kıldığı cuma namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le görüşmesi konusuna değinen Erdoğan, “Genel başkan olduktan sonra böyle bir ziyareti kendisinin gerçekleştirmiş olması iktidar ve ana muhalefet arasında olumlu bir gelişme oldu” dedi. Erdoğan, “Bu adımın atılmasıyla siyasetin çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Ben de Özgür Bey’e ilk fırsatta böyle bir ziyaret yapacağım. İlk fırsatta bu adımı atacağız. Türk siyasetinin buna ihtiyacı var” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘BU KAPIYI KAPATTIK’

Gazze’de yaşananlar konusunda ise Erdoğan, “İsrail, şu ana kadar 40-45 bin Filistinliyi acımasızca öldürdü. Bir Müslüman olarak bizim buna seyirci kalmamız düşünülemez” dedi. Erdoğan, “Netenyahu acımasız ve bu acımasızlığını da maalesef bu çocuklara, kadınlara, yaşlılara karşı gösterdi” diye konuştu. Tüm Batı’nın İsrail’e çalıştığını söyleyen Erdoğan, “Bunun karşısında artık biz daha sabredemezdik ve adımlarımızı attık. Aramızda 9.5 milyar dolarlık bir ticaret hacmi vardı. Bu ticaret hacmini de biz yok farz ederek bu kapıyı kapattık.” DHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı: Türkiye'nin buna ihtiyacı vardı