Filiz Özkol

18 Mayıs 2024, Cumartesi 07:00

18 Mayıs 2024 günlük burç yorumları

KOÇ: Düşüncelerinizi istediğiniz yönde yapılandırmak istiyor ve gerekli tüm detayları gözden geçiriyorsunuz. Duygusal konularda oldukça inatçı bir tavır sergileyebilirsiniz. Güç ağırlıklı bir sosyal platform hazırlığı içindesiniz.

BOĞA: Bulunduğunuz ortamlarda kendinizi rahat bir şekilde ifade ettiğiniz için, çevreniz kalabalık olacak. Arkadaşlarınızla sosyal organizasyonlar içinde olacağınız bu günde, girişimciliğiniz ön plana çıkıyor. Tepki alabilirsiniz.

İKİZLER: Bugün enerjinizi istediğiniz gibi kullanacaksınız. Ailenizle aranızda sezgisel bağ oluşturmak isteyebilirsiniz. Kişiliğinizi her zaman vurgulamaktan yanasınız. Yaşamınızla ilgili hiç kimseye ödün vermek istemiyorsunuz.

YENGEÇ: Olabilecek aksilikler konusunda kendinizi donanımlı hissediyorsunuz. Çevrenizde birçok farklı oluşumlara karşı aldığınız tedbirler sonuç getirecek. Yaşama mantık çerçevesi içinde baktığınız için, çözüme ulaşmanız zor olmuyor.

ASLAN: Maddi konulara farklı bir şekilde yaklaşıyorsunuz. Sevdiklerinizin finans konularında belirli yaklaşımları olacak. Ortak çalışmalar içinde olacağınız kişilerin kesin tavırları var. Onlara yargılı davranmamalısınız.

BAŞAK: Bugün, çevrenizle yoğun iletişim içinde olacaksınız. Kardeşler arasında yolculuklar söz konusu olacak. Yaşamın felsefi yönünü görmek istiyor ve düşüncelerinizi kendi yorumlarınız doğrultusunda ortaya koymak istiyorsunuz.

TERAZİ: Duygusal yaşantınızla ilgili kesin tavırlarınız mevcut. Çevresel koşullarınızı yeniden irdelemekten korkmuyorsunuz. Geçmişle ilgili konuların kafanıza takılmasına izin vermemelisiniz. Güçlü olmak iyidir.

AKREP: Yakın dostlarınızın size destek vereceği yeni konular gündeme gelecektir. Ani değişimlerin size kazandıracağı hiçbir şey yok. Bugün, fikir birliği içinde olduğunuz kişilerle gereksiz bir tartışma ortamı yaratmamalısınız.

17 Mayıs 2024, Cuma 07:00

17 Mayıs 2024 günlük burç yorumları

KOÇ: Duygularınızda geçici bir karamsarlık söz konusu. Yollarla ilgili beklentilerinizin size kazandıracağı sürprize hazırlıklı olmalısınız. Bugün, kararlarınızda istemediğiniz değişimler olabilir. Önlemlerinizi şimdiden almalısınız.

BOĞA: İşinizle ilgili sorumluluklarınız konusunda aşırı titiz davranıyorsunuz. Hata yapmaktan çekiniyor ve düşüncelerinizi toparlamak konusunda sorunlar yaşamak istemiyorsunuz. Hırslı yapınız ve sezgisel bağlarınız daha da güçlenebilir.

İKİZLER: Ortaklıklar konusunda fazla cesur davranmamalı ve işinizi belli bir ölçüde götürmelisiniz. Yeni başlangıçlar yapmak için gerekli enerjiye sahip olmanıza rağmen, araştırmacı yönünüz bazı girişimlerinizi yavaşlatacaktır.

YENGEÇ: Duygular ve istekler arasında farklı bir değişim söz konusu. Gizli inatçılığınızı kullanmak için uygun bir gün değil. Size uygun aktivitelerin bulunduğu ortamlarda doğal yapınızı korursanız, çekiciliğiniz etkili olacak.

ASLAN: Duygularınızda sabit davrandığınız zaman çevrenizle ilgili olaylara çekimser davranıyorsunuz. Yollarla ilgili kazançlar gündeme gelebilir. Kuşkucu yönlerinizi törpülemeli ve çevrenize dikkatlice şans vermenin tam zamanı.

BAŞAK: Karşılıklı ilişkilerinizde geleneksel davranmaktan hoşlanmadığınız bir gün. İstekleriniz ve yaşamınızla ilgili bazı sorunlarla tek başına mücadele vermek zorunda kalabilirsiniz. İnatçılığınız yüzünden kaybetmeye adaysınız.

TERAZİ: Yakın çevrenizle ilgili paylaşımlarınız pozitif geliştiği zaman, enerjinizin daha da yükseldiğini hissediyorsunuz. Bugün, birçok kombinasyon işlerin sizi yoracağını bile bile, birçok işe soyunacaksınız. Aktif bir döneminiz.

AKREP: Bugün, maddi konularda çok hızlı hareket ediyorsunuz. Düşünmeden yaptığınız hareketlerin sonucu sizi üzmesin. Girişimci yapınız ve yenilikler ilginizi çekmesine rağmen, çevresel koşullarda daha cesaretli davranacaksınız.

16 Mayıs 2024, Perşembe 07:00

16 Mayıs 2024 günlük burç yorumları

KOÇ: Kariyerinize katkısı olacak konularda araştırmalarınızı sürdürmek istiyorsanız; bu dönemin size sağlayacağı enerjiyi iyi kullanmalısınız. Uzun süredir planladığınız atılımları kolay bir şekilde gerçekleştirecek güçtesiniz.

BOĞA: Duygularınızdaki artışlar yüzünden otokontrol sınırlarınızı denetlemek zorunda kalacaksınız. Güç gösterisinde bulunabilir, partnerinize meydan okuyabilirsiniz. Bu dönemde karmaşa içinde olacak, fakat emin hareket edeceksiniz.

İKİZLER: Yakın dostlarınızdan da önemli destekler gelecektir. İstediğiniz kişilere çok kolay ulaşacaksınız. Pratik yönlerinizi rahatça kullanabileceğiniz alanlarda başarı sizi bekliyor. Bazılarının birliktelikleri kimlik kazanacak.

YENGEÇ: Pratik ve hızlı düşünceler içinde olacağınız için, amaçlarınıza uygun hareket edeceksiniz. Başkalarının paralarından faydalanabilirsiniz. İşleriniz hızla gelişecektir. Fakat ani çıkacak masraflarınızı unutmamalısınız.

ASLAN: Gelen iş teklifleri karşısında kafanızın karışmasını istemiyorsanız, partnerinizden yardım alabilirsiniz. Duygularınız bir hayli yoğun seyrediyor. Bugün, özellikle planlarınızı sistemli bir şekilde uygulamalıyı deneyin.

BAŞAK: Duygulardan çok, akılcı ve çıkarlarınıza uygun kişilerle görüşmeyi tercih edeceksiniz. Grup arkadaşlarınızla fiziksel aktivitelerinizi geçekleştirebileceğiniz önemli adımlar atacak ve onlarla daha çok vakit geçireceksiniz.

TERAZİ: Kararsızlıklar içindesiniz. Arkadaş çevreniz genişledikçe tercihleriniz genişliyor. Yaşam boyunca mantığınızdan ayrılamayan bir yapınız olduğu için, içinizde duyduğunuz kıpırdamalara bir anlam vermekte zorlanabilirsin

AKREP: Birlikte iş yaptığınız kişiler önemli olacak. Yeni ortaklıklar gündeme gelecek. İş başarınız arttıkça, başarılı işler ayağınıza gelecek. İş arayanlar iş tekliflerini değerlendirebilirler. Mars ve Satürn sizi olumlu etkiliyor.

15 Mayıs 2024, Çarşamba 11:03

Kendine iyi bak!

‘’Kendine iyi bak’’ beni kahkahalarla güldüren bir cümle haline geldi son dönemde. Biz kadınlar kendi aramızda alolaşırken sıkça kullandığımız bir deyimdir. Ağız alışkanlığımı desek.. Gerçekten iyi temennimi desek her neyse. Sonuç olarak üzerimizde hoş bir etki bıraktığı gerçeği. Özellikle oğlumla her birlikte olduğumda ayrılırken ‘’Aman oğlum yemeğini iyi ye, Sigarayı azalt, kendine iyi bak’’ cümlesiyle sonlandırırım konuşmamızı. Oğlumun da ‘’Aman anne hep aynı şeyi söylüyorsun’’ demesine rağmen her seferinde yine aynı sözcükler ağzımdan dökülüverir. Söz verdim kendime bundan sonra kullanmayacağım diye ama biliyorum ki nafile...

Gelelim yine bizim konuya. Biliyorum merakla konuyu nereye bağlayacağımı düşünüyorsunuz. Çevreniz kalabalıksa ve herkesin derdini dinliyorsanız konuların arkası kesilmiyor. Yine bir arkadaşım uzun süren bir ilişkisinden ayrılmış ve çok sinirli. ‘’Bir kahve içebilir miyiz’’ diye beni aradı. Ses tonunu beğenmediğim için hemen kabul ettim belli ki dertleşmeye ihtiyacı var diye düşündüm. Nişantaşı’nın enerjisini seviyorum. Dertli ve üzüntülü günlerinizde kafa dağıtmak için muhteşem. Yarım saat sonra semtin en işlek caddesi Abdi ipekçide bir cafe de kahve içerken dertleşmeye başladık. ‘’Sevdiği adamdan iki saat önce ayrılmış. ‘’Sevgilisi’’ demek istemiyorum çünkü muhteşem bir duygu yoğunluğu içinde bağlandığı bu aşkın kahramanına ‘’sevgili’’ demek olayı ucuza indirgemek gibi olurdu.. Karşımda arkadaşım hüngür hüngür ağlayarak anlatmaya başladı.. Bir sürü klişe şeyler hepimizin bildiği veya az çok tahmin ettiği.. Adamın söylediği en son söz aklıma takıldı. "Kendine iyi bak’’ arkadaşımda en çok buna içerlemiş haklı olarak.. Yani adam sayesinde mi hayatı iyiydi de benden sonra iyi bak temennisinde bulunuyor... Ben kaçış cümlelerinden bayağı nefret etmeye başladım. Sonra düşünüyorum herkese hak vermek istiyorum. Olmuyorsa olmuyor. Zorlamanın bir anlamı da yok. İlişkiyi bitirmek isteyen başka nasıl bir cümle kurması gerekiyor ki. Henüz insanın içini acıtmayan kelimeler icat edilmedi ki. Veya başka bir dilde bunun yumuşatılmış şekli varmı acaba?

İLİŞKİ OYUNLARI

Her şey ne güzel başlıyor. Aslında tüm ilişkiler karşılıklı bir oyundur. Kazanmak için gireriz. Başarımızı oyunun sonu belirler. Oysa dünyada yüzlerce kayıpların arkasında dimdik duran başarılı insanlar vardır ve bir tek alkış bile beklemezler. Ego ön plana çıkınca yarış başlar ve her yarışın bir kazananı vardır. Kaybeden belki ondan daha yeteneklidir. Kim bilebilir başarı bir yarışın ucundadır. Hayatın gizli kahramanlarına ne dersiniz. Kendilerini ortaya atmayı lüzum bile hissetmezler. Sakin ve dingin bir şekilde beklerler. Son noktayı belki de onlar koyar. Aşırı hırs savaşma duygusunu körüklerken bize çok yanlışlıklar yaptırıyor.
Toplumsal ilişkiler bir yana ikili ilişkilerimizin çıkmazlığı karşısında herkes kördüğüm olmuş durumda. Hepimiz beraberliklerimize büyük hayallerle başlıyor, ilişkilerimize büyük anlamlar yüklüyoruz. Ancak bir süre sonra sevdiğimiz insanın üzerindeki yaldızlar dökülmeye, ilişkimizin tepesindeki mutluluk halesi solmaya başlıyor. Peki bu yokuş aşağı süreç işin olası gereken olgusundan mı? başka bir deyişle ilişkilerin sıradanlaşması kadersel bir sonuç mu?

Anladım ki ilişkiler biterken ne tür konuşma yaparsak yapalım, gitmeye hazırlanan taraf karşısındakinin yüreğine bir çizik atıyor istemeden de olsa.
Sonuçda; aşklar bitiyor, dostluklar bitiyor, romanlar bitiyor, filmler bitiyor, sevgiler bitiyor, hayat bitiyor. Kaçınılmaz sona koştururken kim haklı kim haksız diye kafa yormaya değmiyor. Hayat hepimize tabiri caizse okkalı bir kazık atıyor. ‘’son’’ kelimesine ne kadar da yakınız.

Hepimiz kendimize iyi bakalım. Bizden sonrası yok.

15 Mayıs 2024, Çarşamba 07:00

15 Mayıs 2024 günlük burç yorumları

KOÇ: Huzursuz bir tutum sergileyerek, hakkınızdaki fikirleri öğrenmeniz mümkün değil. Gereksiz bir tartışma başlatarak, bir sonuca varamazsınız. Gelişigüzel olayların sizi tatmin etmeyeceğini bildiğiniz için, dikkatlisiniz.

BOĞA: Siz, üstün nitelikli kişilerden hoşlandığınız için, bugün görüştüğünüz kişilerin farklı yönleri dikkatinizi çekecektir. İş yaşamınızda yeni kararlar almanızın zamanı geldi. Sizi etkileyecek kişileri sınayacağınız bir gün.

İKİZLER: İlişkilerinizde güçlü bir performans çiziyorsunuz. Karşı tarafın dürüst yaklaşımlarından emin olabilirsiniz. Birlikte yorum bekleyen olaylara ortak görüşler getirecek ve yaşantınıza yeni bir yelpaze sunacaksınız. Dikkatli olun.

YENGEÇ: İlginç fikirlerinizi mesleki konularda da kullanarak, çevrenizi şaşırtabilirsiniz. Bugün, kendinizi yenileme konusunda acele etmemelisiniz. Yaşantınızla ilgili planlar yapmanıza rağmen, değişimlerden etkileniyorsunu

ASLAN: Bugün, her şeye meraklı bir yaklaşım içindesiniz. Karşılıklı ilişkilerinizde gücünüzü farklı bir şekilde algılayıp yanlış anlaşılabilirsiniz. Değişim içindesiniz ve fikirlerinizi hiç kimseyle tartışmak istemiyorsunuz.

BAŞAK: Sosyal aktivitelerinizde enerjik yapınızı kullanabileceğiniz alanları belirlemeli ve idealleriniz doğrultusunda hareket etmelisiniz. Sizi destekleyen dostlarınız sayesinde yaratıcılığınız farklı boyutta bir güncellik kazanacak.

TERAZİ: Mesleki konularda başarılı araştırmalar yapacağınız bir gün. Maddi konularda istediğiniz bolluğa kavuşmak için başlattığınız çalışmalara yeni bir yön vermek isteyeceksiniz. İstediğiniz her türlü başarıya koşuyorsunuz.

AKREP: Ani gelişen olaylara karşı savunmanızı hazırlamanız güzel. Fakat, konuşmalarınız çoğu kez ikna edici olmayabilir. Onları reddetmeden önce, düşüncelerini sonuna kadar dinlemeli, kararlarınızı daha sonra vermelisiniz.

14 Mayıs 2024, Salı 07:00

14 Mayıs 2024 günlük burç yorumları

KOÇ: İsteklerinizden ödün vermek istemiyor ve direnme gücünüzü sonuna kadar kullanıyorsunuz. Enerjinizi yaşama geçirmek istiyorsanız, yapacaklarınızı iyi planlamalı ve acele etmemelisiniz. İnsanlar üzerinde etkiniz yüksek.

BOĞA: Her zaman belli standart dahilinde davranarak, hedeflerinize akıllıca yaklaşıyorsunuz. Bu dönem birlikte çalıştığınız kişiler bazı şeylerin farkındalar. Mesleki anlamda ses getirecek olaylar zincirini başlatabilirsiniz.

İKİZLER: Bugün, gizli enerjinizi ortaya çıkarmak istemeyebilirsiniz. Güçlü dürtülerinizin sizi yönlendirmesine izin vermeli, geleneksel tutumlu kişileri yargılamaktan vazgeçmelisiniz. Biraz sabırlı olmayı öğrenmek zorundasınız.

YENGEÇ: Enerjiniz oldukça yüksek seyrediyor. Çevrenizdeki kişileri olumlu etkiliyorsunuz. Bugün katılacağınız toplantılarda karşı cinsin ilgisini çekerek, kaçamak yapma arzusu duyacaksınız. Kalbi dolu olanlar için paylaşıma açık bir gün.

ASLAN: Bugün, görüşeceğinizin kişilerin toplumsal başarılarınıza katkıları olabilir. Arkadaşlarınızla yapıcı ve yaratıcı yönlerinizi birleştireceksiniz. Birlikte çalıştığınız kişilerin uyumu sizin için çok önemli. Seyahatler söz konusu.

BAŞAK: Çevrenizde gelişen duygusal konulardan etkilenecek ve arkadaşlarınızla güçlü bağlar içinde olacaksınız. Grup çalışmalar için uygun bir gün fakat yine de kişisel çabalarınızı çevresel faktörlerle akıllıca birleştirmelisiniz.

TERAZİ: Her türlü sorumluluğu yerine getirme konusunda başarılısınız. Meslek yaşantınızla ilgili değişimlere hazır olmalısınız. Size olumlu katkıları olacak başlangıçlar gündeme gelecektir. Çalışmalarından dolayı takdir göreceksiniz.

AKREP: Çevrenizde dikkat çekici bir şekilde hareket etmeniz yüzünden, tepki alabilirsiniz. İletişim konusunda yaşadığınız sorunların altında, duygusal takıntılarınız yer alıyor. Kardeşlerinizin bir sorununa yardımcı olabilirsiniz.

13 Mayıs 2024, Pazartesi 07:00

13 Mayıs 2024 günlük burç yorumları

KOÇ: Günlerdir çevrenizde kişisel savaşlarınız çok fazla oldu ve çevrenizde bozulan ilişkileri düzeltme konusunda ara buluculuk yapmak zorunda kaldınız. İyi niyetiniz bazen sizin aleyhinize gelişiyor. Her şeyden etkileneceksiniz.

BOĞA: Ay, çevresel ilişkilerinizde duygusal değerlerin ortaya çıkmasını sağlıyor ve yapıcı beraberlikler içindesiniz. Enerjinizi etrafınıza yansıtabilecek ve karşılığını alacaksınız. Yaşam kalitenizi daha da yükseltmek istiyorsunuz.

İKİZLER: Sizi sıkan olaylarda kendinizi bir türlü soyutlayamadığınız için, enerjinizi kullanırken aşırı uçlarda dolaşıyorsunuz. Mesleki konularda duyarlı davranmak yerine, sizden saklanan sırları öğrenmelisiniz. İlginç bir gününüz.

YENGEÇ: Yaşamınızla ilgili bir başlangıç arifesinde olmanıza rağmen, duygusal konulardan uzak kalmaya çalışıyor, mantıklı olaylara ilgi gösteriyorsunuz. Organizasyonlar ve davetlerin gündem kazanmasıyla yaşantımız renk kazanacak.

ASLAN: Yakın ilişkilerinize çekimser bir şekilde bakıyorsunuz. Şüpheci yaklaşımlarınız yüzünden, günlük rutin işleriniz aksıyor. Size anlatılan hiçbir şeye inanmak istemediğiniz için, dengelerinizi kullanırken zorlanacaksınız.

BAŞAK: Bugün hırslı yönlerinizin çıkış yapacağı bir gün içindesiniz. Birlikte çalıştığınız kişilerin farklı yönleri ilginizi çekiyor fakat onlara paye vermemek adına susmayı tercih ediyorsunuz. Bazı olaylar, size ders olabilir.

TERAZİ: Bugün, fikir tartışmalarından uzak kalmak istemeyişinizin nedeni, aklınızı ve fiziksel enerjinizi doğru kullanmak adına başkalarına örnek olmak istiyorsunuz. Fakat bu özelliğinizi hiç kimseye hissettirmemeyi başaracaksınız.

AKREP: Kişisel isteklerinizle karşı tarafı etkiniz altına alabileceğiniz bir gün. Karşıt evinizdeki Güneş sayesinde direttiğiniz konularda başarılı olacaksınız. Bugün, toplumsal olaylara daha çok ağırlık vereceksiniz. Kafanız karışık.

12 Mayıs 2024, Pazar 07:00

12 Mayıs 2024 günlük burç yorumları

KOÇ: Merkür kişisel ve karşılıklı ilişkilerinizi aktif bir şekilde etkiliyor. Uzun süredir yapmayı planladığınız işler konusunda yeni yapılanmalar içine girebilirsiniz. Zihinsel aktiviteniz ve işlek KOÇ zekanız sayesinde engelleri aşacaksınız.

BOĞA: Kariyerinizle ilgili yeni açılımlar söz konusu olacak. Garantili işlerden hoşlandığınız için, yeni başlangıçlar konusunda tereddütlü davranıyorsunuz. Merkür, yazılı anlaşmalar konusunda size destek verirken, yüksek performans sergiliyor.

İKİZLER: Dost çevresinde yaptığınız sohbetlerde, keyif alınarak dinleniyorsunuz. Fakat konusu edilen bazı güncellikler sizin ilgi alanınız dışına taşabilir. Fikir yürütmeniz mutlak şekilde gerekiyormuş gibi kendinizi koşullandırmayın.

YENGEÇ: Maddi konularda kendinizi yenilemek istiyor ve hırslarınızın esiri oluyorsunuz. Merkür, aktif yönlerinizi ortaya çıkarıyor. Planladığınız işleri bir an önce yaşama geçirmek istiyorsanız, güçlü bir iş birliğine ihtiyacınız olacak.

ASLAN: Her konuda mantığın getirdiği alternatifleri en iyi şekilde birbirleri ile birleştirebilen siz; işinizle ilgili meydana gelebilecek gecikmede, tepkisizliğe yol açacak çevre etkileşimlerinden uzak kalmaya çalışmalısınız.

BAŞAK: Bugün, kendinizi huzursuz hissediyorsunuz. Karşıt Neptün size derin duygular veriyor. Hedeflerinize doğru yol almanız sizi mutlu etse de, isteklerinizde çoğulluk olabilir ve ikilem içinde kalabilirsiniz.

TERAZİ: Canlı ve neşeli bir gününüzdesiniz. İsteklerinizde bazı uçukluklar var. İletişim içinde olduğunuz kişilerle ortak aktiviteler üretebilirsiniz. Bugün, riskler ve ilginç ortamlar ilginizi çekiyor ve macera, yaşama isteği beliriyor.

AKREP: Takıntılı düşünceleriniz, yapmanız gereken işlerin gecikmesine neden oluyor. Çevresel koşulların sizi desteklemesine rağmen, içinize sinmeyen bir şeyler var. Zamanınızı sistematik kullanırsanız, enerji alışverişleriniz olumlu gelişecek.