Ekonomi 2018 Taşerona kadro başvuru sonuçları ve sınav tarihleri burada

2018 Taşerona kadro başvuru sonuçları ve sınav tarihleri burada

Paylaş
2018 Taşerona kadro başvuru sonuçları ve sınav tarihleri burada

Milyonlarca taşeron işçilerin son dakikada beklediği kadro başvuru sonuçları açıklandı mı? Sınav tarihleri ne zaman? Taşeron işçilerin kadro için büyük bir heyecanla bekleyişi için geri sayım başladı. Taşeron başvuru sonuçlarının erişime açılmasının ardından sınav aşamasında nasıl bir yol izlenmeli? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Taşeron işçi kadro başvuruları ve sınav tarihleriyle ilgili son dakika haberleri ve bilgileri haberimizde. Aldığımız son dakika bilgilerine göre; Taşeron kadro başvuru sonuçları 20. 02. 2018 tarihinde açıklanacağı bildirildi. Taşeron kadro sınav itirazı için son gün 2 Nisan

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu bildiğiniz üzere taşerona son dakika kadro müjdesi vermiş, milyonlarca taşeron işçi kadro başvurusunda bulunmuştu. Peki, kadro başvuru sonuçları açıklandı mı açıklanıyor mu ve ya ne zaman açıklanır? Taşeron kadro sınav tarihi ne zaman, saat kaçta yapılacak? Sınav sonuçlarını nasıl öğrenebilirim? Gibi sorularının cevabını haberimizde birleştirdik. Aldığımız son dakika bilgilerine göre; Taşeron kadro başvuru sonuçları 20. 02. 2018 tarihinde açıklanacağı bildirildi. Son dakika hberleri için linkten ulaşabilirsiniz.

Heyecanlı bekleyişinin sona ereceği şu günlerde milyonlarca vatandaş kadro için başvurularda bulunmuştu. Kadro başvuru sonuçları açıklanır açıklanmaz haber sitemizden öğrenebilir ve ya bu haberi takip ederek sonuçlarına da ulaşabilirsiniz. Kadro başvurularınızı öğrendikten sonra sınav tarihlerine de buradan ulaşılabilir.

SINAV İTİRAZLAR İÇİN 2 NİSAN SON GÜN

İtirazların incelenmesi ise 7 gün sürecek ve 24 Şubat’ta başlayıp 2 Mart itibarıyla sona erecek. Sınavdan önce itiraz inceleme ve sonucu açıklama safhası bitmiş olacak. Sınava girenlerin sonuçları açıklandıktan sonra istediği sonucu alamayanlar buna, 23-26 Mart tarihleri arasında itiraz edebilecek. 5 günlük inceleme sonucu 31 Mart’ta bitecek. Kadroya geçiş işlemlerinin tümü 2 Nisan itibarıyla tamamlanmış olacak.

KİT'LERDE SON DURUM

Taşerona kadro düzenlemesinde taşeron olarak çalışan KİT personellerine kadro olmayınca, vatandaşlar merakla “KİT’lere kadro verilecek mi?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Ancak yapılan açıklamalar, buralarda ihtiyaç oluştukça, ihtiyacın bu taşeron işçiler tarafından karşılanacağına yönelik. Yani KİT’lerde kadro kapsamına alınmış durumda. Ancak detaylı düzenleme bekleyişi sürüyor.

TAŞERON KADRO BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANAN KURUMLAR

Bazı kurumlar ve bakanlıklar, taşeron başvuru sonuçlarına ilişkin ilk listeleri yayımladı. Yayımlanan listelerde taşeron başvuruları kabul edilen personel listesi yer alıyor.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TAŞERON BAŞVURUSU KABUL EDİLEN PERSONEL LİSTESİ


Kadroya girmeye hak kazanan taşeron işçiler listeye buradan ulaşabilir.



TAŞERON KADRO SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

Taşeron başvuru sonuçlarının erişime açılmasının ardından taşeron sınavı aşamasına geçilecek. Peki sınav tarihleri ne zaman? İşte detaylar...

Başvuru sonuçlarında sınava girmeye hak kazanan taşeron işçiler, 3 Mart 2018 - 22 Mart 2018 tarihleri arasında taşeron sınavına girecek.

Sınav sonrasında 23 Mart 2018 - 26 Mart 2018 tarihleri arasında sınav kuruluna itirazlar yapılacak ve ardından 27 Mart 2018 - 31 Mart 2018 tarihleri arasında da itirazlar incelenecek ve sınav sonuçları açıklanacak.

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte kadrolu pozisyonda çalışmaya hak kazanan taşeron işçiler belli olacak.

KİT'LERE KADRO VERİLECEK Mİ? BAKAN SARIEROĞLU AÇIKLADI

KİT'lerde çalışan taşeron işçilerin durumuna değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu Sarıeroğlu, "KİT'lerde şimdi yeni istihdam alanları açacağız. O istihdam alanlarına taşeronda çalışan kardeşlerimizi geçirerek peyderpey o alanda da taşeronu sonlandırmak için çalışma içerisinde olacağız." diye konuştu.

Haberin Devamı