Ekonomi ABD'den gelen ilk sonuçlar altın fiyatlarını uçurdu

ABD'den gelen ilk sonuçlar altın fiyatlarını uçurdu

Paylaş
ABD'den gelen ilk sonuçlar altın fiyatlarını uçurdu

Amerika'daki Başkanlık seçimlerinden gelen ilk sonuçlar altın fiyatlarını da uçurdu. İlk sonuçlarda Trump'ın önde gittiği ortaya çıkınca altının ons fiyatı 1,300 doların üzerine fırladı

Altın, Beyaz Saray umutları için kilit öneme sahip eyaletlerde Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın beklenenden daha fazla destek almasının güvenli liman alımlarını getirmesinin ardından ons başına 1,300 doların üzerine sıçradı.

Spot altın yüzde 3.2 ile Haziran'daki Brexit oylamasından bu yana en hızlı yükselişini göstererek ons başına 1,315.96 dolara ladar çıktı. Metal Singapur saati ile 11:16'da 1,312.77 dolar seviyesinde seyrediyordu.

Altın erken saatlerde yüzde 0.6 aşağıda seyrediyordu.

Londra'da Marex Spectrum Group Ltd. değerli metaller işlem müdürü David Gowett, "Florida herkesin yakından izlediği eyalet," dedi ve "Trump şu anda önde gidiyor, ancak sayılacak daha çok oy var. Trump beklenenden daha iyi gidiyor" şeklinde görüş bildirdi.

ABD endeks vadeli kontratları, Asya hisse senetleri gibi riskli varlıklar ve Meksika pesosu, Trump'ın Florida, Ohio ve Kuzey Carolina gibi önemli eyaletlerde Trump'ın önde gitmesi ile, sert düşerken, ABD Hazine tahvilleri ve yen gibi güvenli liman niteliğindeki varlıklar güçlü yükseldi.

Seçimler öncesi, anketlerin önemli bölümü Demokrat adar Hillary Clinton'ı önde gösteriyordu ve sayımı yapılan ilk dört eyalette sonuçlar beklendiği gibi çıkmıştı. (BloombergHT)

Haberin Devamı