Gündem ABD'den vize açıklaması: 'Elçilik kararı tek başına almadı'

ABD'den vize açıklaması: 'Elçilik kararı tek başına almadı'

Paylaş
ABD'den vize açıklaması: 'Elçilik kararı tek başına almadı'

Türkiye ile ABD arasında yaşanan vize krizinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yetkililerin, 'kendi başına kararlar almakla' suçladığı Büyükelçi John Bass'a ABD sahip çıktı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin, 'Bizim büyükelçimiz kendi başına işler yapmaz. Kendisi Ankara'da görev yapan en iyi büyükelçilerden birisidir. Kendisi ile çok sıkı bağlantı içindeyiz ve attığı her adım Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı ve ilgili öteki kurumlarla eş güdümlü olarak uygulanmaktadır' dedi.

Bu karar elçimizin tek başına aldığı bir karar değildir. Bizim büyükelçilerimiz tek başlarına iş yapmaz. Bu karar Dışişleri, Beyaz Saray ve Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) koordinasyonunda alındı." açıklamasında bulundu.

'BİZİ DERİNDEN RAHATSIZ ETTİ'


ABD Dışişleri Sözcüsü "Diplomatik misyon çalışanımızın tutuklanmasından dolayı hayal kırıklığına uğradık." açıklamasında bulundu.

John Bass'ın Türkiye'de görev yapmasından gurur duyduk, kendisi başarılı bir diplomattır. Türkiye'nin kararı bizi derinden rahatsız etti.' denildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Amerikan Büyükelçiliği, 8 Ekim tarihinde, "Türkiye'den yapılan vize başvuruları süresiz durduruldu" açıklamasında bulunmuş, bu kararın ardından, gece yarısına doğru Türkiye de Amerikan vatandaşlarının vize başvurularını askıya almıştı.

TÜRKİYE'DEN ABD'YE VİZE MİSİLLEMESİ

ABD'nin Türkiye'ye yönelik aldığı vize kararının ardından Türkiye de Washington Büyükelçiliği aracılığıyla ABD vatandaşlarının vize ve e-vize başvurularını askıya aldı.


Pentagon'dan Türkiye açıklaması