Spor Akhisar - Fenerbahçe (Maç özeti)

Akhisar - Fenerbahçe (Maç özeti)

Paylaş
Akhisar - Fenerbahçe (Maç özeti)

Süper Lig'de 7. haftanın açılış maçında Fenerbahçe Akhisarspor'la karşı karşıya geldi. Maç 1 - 0'lık skorla Akhisar'ın üstünlüğüyle sona erdi

Fenerbahçe Manisa deplasmanında Akhisarspor'a 1 - 0'lık skorla kaybetti. Alper ve Skrtel'in kırmızı kart görmesiyle sarı lacivertli ekip mücadeleyi 9 kişi tamamladı. Kanarya geçtiğimiz hafta Neto ve İsmail'in kırmızı kart görmesiyle Beşiktaş maçında da 9 kişi kalmıştı.

90.DK: Hakem Bülent Yıldırım son düdüğü çaldı. Akhisar 1 - 0 Fenerbahçe

88.DK:
Mustafa Yumlu, hakeme yaptığı itirazlar sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

86.DK: Fenerbahçe 9 kişi kaldı. Skrtel'in elle müdahalesi sonrası hakem kırmızı kart gösterdi

82.DK: Fenerbahçe Alpet Potuk direkt kırmızı kart görüyor

75.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Olcan Adın ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direkteki savunma oyuncuları bu topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

67.DK: Orta alanda rakibinden kaptığı topla ilerleyen Serginho Mineiro ceza sahası içine kadar topla ileriyor. Kaleciyle karşı karşıya kalan Serginho Mineiro kaleye şutunu çekiyor ancak bu top Carlos Kameni'den geçmiyor. Seken topu takip eden savunma oyuncuları bu topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor

66.DK: Fenerbahçe oyuncu değişikliğini yapıyor. Ozan Tufan çıkıyor ve yerini Roberto Soldado'ya bırakıyor. Ve Mathieu Valbuena çıkıyor ve yerini Alper Potuk'a bırakıyor.

65.DK: Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Mathieu Valbuena ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu top kimseye temas etmeden diğer kanattan dışarı çıkıyor.

60.DK: GOL! Akhisar Onur Ayık'ın golü buluyor 1 - 0. Orta alandan gelişen atakta topla ilerleyen Soner Aydoğdu ceza sahası yayı önünden pasını ceza sahası içine hareketlenen Onur Ayık'a gönderiyor. Ceza sahası içinde topla buluşan Onur Ayık altıpasın hemen sağ çaprazından kaleye vuruşunu yapıyor ev kalecinin bacaklarının arasından topu ağlarla buluşturuyor.



55.DK: Mehmet Ekici uzaktan vuruşunu kaleci son anda kurtardı. Bu pozizyon Fenerbahçe'nin maçtaki kaleyi bulan ilk şutu oldu.

54.DK: Skrtel topa elle müdahale etmesinden sonra sarı kart görüyor

52.DK: Sissoko orta sahada Ozan Tufan'ı arkadan çekmesi sonrası sarı kart gördü

47.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Mathieu Valbuena ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak ön direkteki savunma oyuncuları bu topu kafa ile tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

46.DK: İkinci yarı başladı

45.DK: Manisa'da ilk yarı sona erdi. Akhisar 0 - 0 Fenerbahçe

44.DK:
Akhisar Olcan'ın kaptığı topla etkili geldi. Valbuena'nın kaptırdığı topta Olcan sap kanattan topu sürdü ve ortayı açtı. Arka direkte boş kalan Larsson istediği vuruşu yapamadı.

39.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Olcan Adın ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları penaltı noktasında tehlikleli bölgeden uzaklaştırıyor.

34.DK: Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Serginho Mineiro ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu arka direkte savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

30.DK: Fenerbahçe uzaktan şutlarla gol bulmaya çalışıyor. Ceza sahası civarında vuruşunu yapan Mehmet Ekici'nin vuruşu auta gitti.



27.DK: Sol kanattan gelişen Teleset Mob. Akhisarspor atağında topla ilerleyen Ömer Bayram ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topa hareketlenen Paulo Henrique topa dokunamıyor.

20.DK: Akhisar'da kaptan Caner, Valbuena'ya yaptığı faul sonrası sarı kart görüyor. Fenerbahçe kazandığı serbest vuruşta Akhisa savunması dikkatli ve topu uzaklaştırıyor.

19.DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Mathieu Valbuena ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top barajdaki oyunculardan geri dönüyor.

13.DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Mathieu Valbuena ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunmada Miguel Lopes kafa ile karşılıyor ve tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

10.DK: Jannsen rakip ceza sahası içinde yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü.

7.DK: Fenerbahçe maçın başında baskılı başladı Mehmet Topal'ın ceza sahası dışından sert vuruşu auta gitti.

3.DK: Fenerbahçe Giuliano'yla gole yaklaştı. Janssen'in orta sahadan kazandığı topu iyi sürükledi. Sol tarafta Giuliano Janssen'den aldığı pasta etkili bir şut çıkardı ama top az farkla dışarıda

1.DK: Maç başladı! Her iki takıma da başarılar

Teleset Mobilya Akhisarspor'un ilk 11'i:

Lukac, Lopes, Caner, Mustafa, Ömer, Soner, Sissoko, Larsson, Olcan, Serginho, Paulo Henrique.

Fenerbahçe'nin ilk 11'i:

Kameni, Hasan Ali, Skrtel, Neustadter, Isla, Mehmet Topal, Ozan, Mehmet Ekici, Valbuena, Giuliano, Janssen

İKİ TAKIMIN İSTATİSTİKLERİ


Fenerbahçe ile Teleset Mobilya Akhisarspor, Süper Lig'de bu akşam 11. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 10 maçta Fenerbahçe 6, Akhisarspor 3 galibiyet aldı, bir karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Rekabetteki son 3 maçı kazanan sarı-lacivertlilerin 21 golüne, yeşil-siyahlılar 12 golle yanıt verdi. Akhisarspor'un Süper Lig'de ilk kez mücadele ettiği 2012-2013 sezonunda Fenerbahçe, rakibine Manisa'da 2-1, İstanbul'da da 2-0'lık skorlarla üstünlük kurdu. Sarı-lacivertliler, 2013-2014 sezonunun ilk yarısında İstanbul'daki müsabakayı 4-0 kazandı, şampiyonluğunu ilan ettikten sonra Manisa'da yapılan müsabakada ise ev sahibi ekip 3-1 galip geldi.

Manisa'da 2014-2015 sezonunun ilk yarısında yapılan maçı Akhisarspor 2-0 kazandı. İstanbul'daki müsabakadan da Ege temsilcisi 2-1 galip ayrıldı.

Kadıköy'de 2015-2016 sezonunun ilk yarısında oynanan karşılaşma 2-2 bitti, Manisa'da 3-0 Fenerbahçe kazandı. Geçen sezon ise Fenerbahçe, iki maçta da rakibine 3-1'lik skorlarla üstünlük kurdu.

Haberin Devamı