Gündem Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel serbest bırakıldı

Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel serbest bırakıldı

Paylaş
Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel serbest bırakıldı

Gazeteci Deniz Yücel serbest bırakıldı. Avukatı gazetecinin tahliye edildiğini duyurdu. Alman Dışişleri Bakanlığı tahliyeyi doğruladı.

Die Welt Gazetesi'nin Türkiye muhabiri Deniz Yücel, çıkarıldığı mahkemece "Örgüt propagandası yapmak" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından bir yıl önce tutuklanmıştı. Avukatı gazeteci Deniz Yücel'in tahliye edildiğini duyurdu.

BAŞSAVCILIK İDDİANAME HAZIRLADI


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Deniz Yücel hakkında 18 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. İddianemeyi kabul eden mahkeme, Deniz Yücel'in tahliyesine karar verdi.


Dilek Yücel eşi Deniz Yücel'i cezaevi çıkışında böyle karşıladı. Fotoğrafı Deniz Yücel'in avukatı sosyal medya hesabından paylaştı

DENİZ YÜCEL'İN ELİNDEKİ MAYDONOZLARIN HİKAYESİ


Eşine sarılan Deniz Yücel'in elindeki maydonoz demeti de dikkat çekti. Habertürk'te yer alan habere göre, tutuklu bulunduğu dönemde muhabiri olduğu Die Welt'te yayımlanan mektubunda şöyle demişti:

"Hapishane bakkalına haftalık siparişlerimi verirken düzenli yeşil şeyler ısmarlıyorum: Bana ağaçları hatırlatan dereotu ve Dilek’i hatırlatan maydanoz. (Beraber çıktığımız ilk tatilde plaj çantamızda o kadar fazla maydanoz vardı ki, Dilek onları "aşkımızın ağacı" ilan etmişti.) Bu bitkileri, vazo yerine ikame ettiğim, kesilmiş kola şişelerinin içine koyuyorum. Bir defada çok fazla demet olmadığı zaman gardiyanlar bir şey demiyor. Bitkilerin kök salmaması koşuluyla bu yasak da değil. Dereotuyla maydanoz işi o noktaya vardıramıyorlar zaten, en azından ben onları sararıp solmaktan kurtarmayı henüz başaramadım."

DENİZ YÜCEL'İN EŞİNDEN İLK AÇIKLAMA


Dilek Yücel, bir yıldır cezaevinde olan eşi Deniz Yücel hakkında verilen tahliye kararı sonrası sevincini Twitter'dan şöyle duyurdu: "Sonunda! Deniz özgür!"

BAŞBAKAN DÜN 'HER DURUŞMA BİR UMUTTUR' DEMİŞTİ


Berlin'de Başbakan Binali Yıldırım ile Almanya Başbakanı Angela Merkel dün Berlin'deki Başbakanlık konutunda bir araya gelmişti. Merkel, Türkiye'de tutuklu bulunan Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in bir yıldır tutuklu olmasına rağmen hakkında hazırlanan iddianamenin tamamlanmamasına tepki göstererek "Hukuk devleti ilkelerine sadık kalınmalı" dedi.

"Umuyorum ki hukuk devleti kuralları içinde gerek yapılacaktır" ifadesini kullanan Başbakan Yıldırım ise "Her duruşma bir umuttur. Duruşma yapılırsa bir umut doğabilir" açıklamasında bulunmuştu.


DENİZ YÜCEL KİMDİR?


Almanya’nın önemli gazetelerinden Die Welt’in Türkiye te portresi çizdiği taksim İst Überll (Her Yer Taksim) isminde bir kitabı mevcuttur.