Gündem Anıtkabir'deki etkinlik, komutanlar Şırnak'a gitti diye iptal edilmiş

Anıtkabir'deki etkinlik, komutanlar Şırnak'a gitti diye iptal edilmiş

Paylaş
Anıtkabir'deki etkinlik, komutanlar Şırnak'a gitti diye iptal edilmiş

Anıtkabir'de bugün 15.00'te 1881 dilek balonunun uçurulacağı etkinliği, Genelkurmay sabah saatlerinde iptal etti. İptalin güvcenlik gerekçesiyle olduğu sanılıyordu. Ancak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile kuvvet komutanları Şırnak'a gittiği için etkinlik iptal olmuş

Genelkurmay Başkanlığı, Atatürk'ün ölümünün 78'inci yılı nedeniyle bugün 15.00'te Anıtkabir'de "Ata’nın huzurunda Ordu Millet El Ele” adı altında bir etrkinlik düzenleneceğini duyurmuştu. Etkinlik çerçevesinde Atatürk'ün doğum yılını ve Türk bayrağını sembolize eden 1881 adet kırmızı ve beyaz renkli dilek balonu uçurulacaktı.

AA: İPTAL NEDENİ PROVOKASYON İSTİHBARATI


Bugün öğle saatlerinde Genelkurmay, etkinliğin iptal edildiğini resmi sitesinden yaptığı açıklamayla bildirdi. Anadolu Ajansı güvenlik birimlerinden aldığı bilgiye dayandırdığı bir haber geçti ve bazı grupların faaliyeti provoke edebileceği istihbaratı nedeniyle etkinliğin iptal edildiğini duyurdu.


GENELKURMAY BAŞKANI VE KOMUTANLAR ŞIRNAK'A GİDİNCE...


Ancak Hürriyet'ten Uğur Ergan yaptığı haberde, etkinlik iptalinin bambaşka bir nedenle olduğunu aktardı. Habere göre; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kuvvet Komutanları ile inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Şırnak bölgesine gitmesi nedeniyle etkinlik iptal edildi.


AKAR VE TÜM KUVVET KOMUTANLARI KATILACAKTI


Anıtkabir'deki "Ata’nın huzurunda Ordu Millet El Ele” etkinliğine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte tüm kuvvet komutanlanlarının katılması da planlanıyordu.