Gündem Batman'da terör Şenay Öğretmen'i vurdu

Batman'da terör Şenay Öğretmen'i vurdu

Paylaş
Batman'da terör Şenay Öğretmen'i vurdu

Batman Kozluk'ta iki PKK'lı terörist, gasbettikleri araçla Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırıda bulundu. Araçta Başkan değil, yeğeni vardı. Saldırıda seken kurşunlar başka bir araçtaki öğretmen Şenay Aybüke'nin ölümüne yol açtı. Bekirhan Belde Jandarma Karakolu önünde 'Dur' ihtarına uymayan teröristler, aracı infilak ettirdi; orada da 2 asker ve 1 vatandaş yaralandı

Kozluk ilçe merkezinde Ak Partili Belediye Başkanı Veysi Işık'a ait olan ancak içinde yeğeni avukat Muhammet Işık’ın bulunduğu otomobile teröristlerce başka bir araçtan uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Saldırıda, Işık yara almazken, oradan geçmekte olan ve içerisinde 5 öğretmen bulunan başka bir araca kurşunlar isabet etti. Saldırıda 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın yaşamını yitirirken, 1 öğretmen ise hafif yaralandı


Hain saldırıda yaşamını yitiren 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın 11 Ekim 2016'da yapılan atamalarda öğretmen olmuştu.


İKİ EYLEMİ DE AYNI TERÖRİSTLER YAPTI


Valilikten yapılan açıklamaya göre, Kozluk’ta saat 11.30 sıralarında 2 terör örgütü mensubu gasbettikleri araçla, Kozluk Belediye Başkanının içinde olmadığı ve yakınının kullandığı özel araca yönelik silahlı saldırıda bulundu. Saldırıda, olay yerindeki bir başka araçta bulunan öğretmen hayatını kaybetti, bir kişi hafif yaralandı. Olay yerinden uzaklaşan araç, Bekirhan Belde Jandarma Karakolu önünde uygulama yapan güvenlik güçlerince durdurulmaya çalışıldı. "Dur" ihtarına uymayan teröristler, aracı infilak ettirdi. Olay yerinde bulunan 2 asker ve bir vatandaş yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırıyı gerçekleştiren bir terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçlerince geniş çaplı operasyon başlatıldı.


YAKLAŞAMAYINCA PATLATTILAR


İlk belirlemelere göre PKK’lı teröristlerin bombalı araçla karakolu hedef aldığı, ancak sıkı güvenlik önlemi sayesinde yaklaşamayınca aracı kontrol noktası önünde infilak ettirdiği ortaya çıktı. Güvenlik güçleri Bekirhan Jandarma Karakolu kontrol noktasına bombalı araçla saldırı düzenleyen teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.

GÜVENLİK GÜÇLERİ HAVAYA ATEŞ AÇTI


Batman ile Kozluk ilçesi arasında bulunan kent merkezine yaklaşık 25 kilometre mesafedeki Bedirhan beldesinde jandarma karakoluna bomba yüklü araçla yapılan saldırının ardından çok sayıda vatandaş bölgede toplandı. Güvenlik güçleri, ikinci bir patlama olasılığı nedeniyle vatandaşlara dağılmaları yönünde anons yaptı. Ancak vatandaşlar dağılmamakta ısrar edince, güvenlik güçleri havaya ateş açtı. Bunun üzerine vatandaşlar sağa sola kaçışırken, o anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.