Magazin Berna Laçin’den dikkat çeken Hıdırellez paylaşımı

Berna Laçin’den dikkat çeken Hıdırellez paylaşımı

Paylaş
Berna Laçin’den dikkat çeken Hıdırellez paylaşımı

Berna Laçin Hıdırellez'le ilgili bir paylaşımda bulundu. Paylaşımıyla tüm dikkatleri üzerine çekti

Oyuncu Berna Laçin, adeta geçen gün yayınlanan İşte Benim Stilim’de yarışmacı Bahar Candan’ın ve stüdyodaki diğer isimlerin Hıdırellez konusundaki cahilliklerini görmüşçesine dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Uzun uzun günün anlam ve önemini anlatan bir metin paylaşan Berna Laçin, sözlerinin sonunda Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmayı da unutmadı.

İşte Berna Laçin’in o paylaşımı:

“Ruz-ı Hızır günü 5 Mayıs ikindi vakti başlar 6 Mayıs ikindi sona erer. 5’i gecesi dilekler yapılır,nazardan korunmak için ateşten atlanır.Hızır ve İlyas, ölümsüz olmuşlardır; Hızır karada, İlyas denizde insanlara yardım eder. Sadece senede bir gün 6 Mayıs’ta Hızır ve İlyas buluşur, sevinçten ağlarmış. İşte o gözyaşları bugün yağan yağmur. Doğanın canlanışını, uyanışını kutsamak için tüm bu kutlamalar.Doğayı katledip,betona gömen “yeni insan türü” için Hidrellez’i anlamak zor belki…Betona kesmiş topraklarda, arada tek tük diktiğimiz güllerin dallarında,çaresizce bekliyor dileklerimiz…Hizir ve İlyas’ın gözyaşlarında, sevinçlerine karışmış hüzün de var mıdır sizce? Umutlarla birlikte koparılan gül dallarını gördükçe ya da 45 yıl evvel hidrellez günü umutlarıyla birlikte koparılan üç fidanı yâd ettikçe…Ağlıyor musunuz benim gibi siz de?”




İşte Benim Stilim yarışmacısı Bahar Candan kimdir?

Haberin Devamı