Gündem Beşiktaş'ta zabıta gerginliği... Hazinedar: Buradan ölümü kazırsınız

Beşiktaş'ta zabıta gerginliği... Hazinedar: Buradan ölümü kazırsınız

Paylaş
Beşiktaş'ta zabıta gerginliği... Hazinedar: Buradan ölümü kazırsınız

İstanbul'un Beşiktaş ilçesine bağlı Nispetiye Caddesi'nde, Beşiktaş Belediyesi zabıta ekipleri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İBB'nin zabıta aracının önüne geçerek, “Ben bu çalışmaya başladım ve bitireceğim. Benim buradan ölümü kazırsınız” dedi

Beşiktaş Nispetiye Caddesi'nde yapılan kaldırım çalışması nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıtaları ve Beşiktaş Belediyesi zabıtaları arasında gerginlik çıktı.

Yaşanan arbedenin arasında kalan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İBB'nin zabıta aracının önüne geçerek, “Ben bu çalışmaya başladım ve bitireceğim. Benim buradan ölümü kazırsınız” dedi.


'İBB ONARMADI, BELEDİYE KENDİSİ ÇALIŞMA BAŞLATTI'


İddiaya göre, Beşiktaş Nispetiye Caddesi'nde bulunan kaldırımın onarılması için Beşiktaş Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne talepte bulundu.




Talebi kabul eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kaldırımı onarmadığını iddia eden Beşiktaş Belediyesi kendi imkanlarıyla çalışma başlattı.


Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar küreği eline alıp çalışmalara katıldı

"BENİM BURADAN ÖLÜMÜ KAZIRSINIZ"


Kaldırımda çalışma başlatıldığını öğrenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri olay yerine giderek, caddenin kendi görev alanında olduğunu söyleyerek çalışmaların durdurulmasını istedi. Bunun üzerine çıkan anlaşmazlıkta iki belediyenin zabıtaları arasında kavga çıktı. Yaşanan arbedede Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar arada kaldı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin zabıta aracının önüne geçen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Ben bu çalışmaya başladım ve bitireceğim. Benim buradan ölümü kazırsınız” dedi.

Öte yandan, gerginlik nedeniyle Nispetiye Caddesi araç trafiğine kapatıldı.



"ENGELLEMELERLE KARŞI KARŞIYAYIZ"


Hazinedar Twitter hesabından, "Sayın @mevlutuysal_bsk, Beşiktaş'a 15 yıldır yapılmayanı yapmaya çalışıyoruz fakat hizmetlerimiz İBB Zabıta ekipleri tarafından engelleniyor. İBB Yetkisinde olan ana arterlerde yeter ki milletimize hizmet edelim diyerek çalışma yapıyoruz ancak engellemelerle karşı karşıyayız" yazdı.

HAZİNEDAR'DAN NİSPETİYE'DEKİ OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA


Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, bugün Etiler Nispetiye'de yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı.

"Arzu etmediğimiz, bir gerginlik yaşanmıştır, hiçbir zaman ne ben ne de ekibim devletle karşı karşıya gelmeyiz, benim isyanımın tek nedeni, Beşiktaş halkına hak ettiği hizmeti sunmak, hizmetlerimiz engellendiği gibi İBB tarafından yapılmayınca, bu duruma tepki göstermek zorunda kaldık." dedi.

Murat Hazinedar'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Beşiktaş, Etiler, Nisbetiye Caddesi'ndeki kaldırım yenileme çalışmalarımız İBB tarafından engellenmiştir. Halkımıza hizmet konusundaki kararlılığımız ve haklılığımız ile baş edemeyince TOMA ve Çevik Kuvvet ekiplerini göndererek bir devlet kurumu ile emniyet teşkilatımızı karşı karşıya getirmişlerdir. Hayatım boyunca devlet saygısını benimsemiş biri olarak bu durumu üzüntü ile karşıladım. Emniyet teşkilatımızı zor durumda bırakmamak adına kaldırım yenileme çalışmalarımızı şimdilik durdurmuş bulunmaktayız.

Her şey kamuoyunun gözü önüne serilmiştir, Hak doğrunun yanındadır. Beşiktaş halkına söz veriyorum o kaldırımlar yapılacak Beşiktaş halkımız istediği hizmeti alacak, bugünkü mücadelemizin nedeni buydu.