Gündem Beykoz'da kuyuya düşen yavru köpek 10 gün sonra kurtarıldı

Beykoz'da kuyuya düşen yavru köpek 10 gün sonra kurtarıldı

Paylaş
Beykoz'da kuyuya düşen yavru köpek 10 gün sonra kurtarıldı

Beykoz'da kuyuya düşen yavru köpekten iyi haber geldi... Dereseki Köyü'nde 70 metre derinliğindeki sondaj kuyusuna düşen yavru köpek kurtarıldı. Yaklaşık 30 santimetre çapında 70 metre derinliğindeki kuyuya düşen köpeği kurtarmak için 10 gündür ekipler uğraşıyordu. Köpeğe "Kuyu" ismi verildi

Dereseki Mahallesi'nde su kuyusuna düşen köpeğin sesini duyan vatandaşların haber vermesi üzerine 10 gündür süren kurtarma çalışmaları sonuç verdi ve yavru köpek düştüğü kuyudan kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarına Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi FRC Robotik Takımı, (AFAD), TTK tahlisiye ekibi, itfaiye, belediye ekipleri ve hayvan hakları savunucuları katıldı.

Sondaj kuyusuna düşen köpeği kurtarma operasyonuna yaptıkları robotik kolla katılan liseli öğrenciler, çalışmalarını kameralarla kayıt altına aldı.

Kurtarılma anı ve yaşanan sevinç:




Yavru köpeği kurtarmak için yeni yöntem deneniyor


ÖMÜR GEDİK: BUNDAN DAHA BÜYÜK MUTLULUK OLAMAZ

Hürriyet Gazetesi yazarı HaÇiko Derneği kurucu başkanı Ömür Gedik, ''Sabaha kadar bu anı bekledik. Günlerdir kameradan gördüğümüz 'Kuyu' sabaha karşı 05.50'de yanımızdaydı. Bundan daha büyük mutluluk olamaz. Günler süren uykusuzluğumuza değdi. Burada emeği geçen, evlerinde dualarını esirgemeyen herkese teşekkürler'' dedi.

10 GÜNDÜR ÇIKARILMASI İÇİN UĞRAŞILIYORDU​




Beykoz'da 70 metre derinliğinde ve 30 santimetre çapındaki su kuyusuna düşen ve vatandaşların ihbarı sonucu fark edilen kangal cinsi köpek için 10 gündür İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye, belediye ekipleri ve hayvan hakları savunucularının katılımıyla kurtarma çalışması yürütülüyordu.



'Kuyu'nun düştüğü yer bir insanın girebileceğinden çok daha dardı, bu nedenle çalışmalar günlerce sürdü. Yavru köpeğin kilo alıp sıkışmaması için kurtarma çalışmaları boyunca sadece beslenebileceği kadar mama verildi.

YENİ YUVASI BELLİ OLDU


"Kuyu" ismi verilen yavru köpeğin yeni yuvası belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada 'Kuyu'nun İstanbul İtfaiyesi Beykoz Grubu tarafından sahiplenildiğini duyurdu. İBB'nin sosyal medya hesabından yaptı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Kuyu'nun yeni yuvası İstanbul itfaiyesi Beykoz Grubu. Sağlık kontrolünden sonra hayvanseverlerin desteğiyle Kuyu'yu Beykoz Grubu sahiplendi."

TKK TAHSİLİYE EKİBİ: KUYU'YU BİZ KURTARDIK


İstanbul’da ’Kuyu’ adı verilen köpeği kurtarma çalışmasına katılan TTK tahlisiye ekibi Zonguldak’a döndü. TTK Merkez Tahlisiye istasyonunda mesai arkadaşları tarafından karşılanan ekip, kurtarma çalışmasını anlattı. Tahlisiye ekibinden Şendoğan Aşık, oradaki ekiplerin de yardımıyla sistemi hazırladıklarını anlatarak şöyle konuştu:

"İlk denememizde köpek düştü. Daha sonra sisteme piston ilave ettik. Biz sabaha karşı köpeği uyur vaziyette görünce harekete geçtik. Köpeğin üzerine geçirdik ve yukarı çektik. Sonra çok heyecanlandık, sevindik. Biz madenler, depremlerde kurtarma çalışmalarına katıldık. Her gittiğimizde görevimizi başarıyla tamamlayarak geri döndük. Orada da bir kuyu var ve içinde köpek var. Daha önce karşılaştığımız bir durum değildi. ’Ya alamazsak’ diye düşündük. Bunun mahcubiyeti vardı. Sonra yapmış olduğumuz düzenekle bunu başardık ve sevindik."

Maden Mühendisi Sedat Kısaer ise "Bir an önce hayvanı almak istedik. Yoksa madencilik sistemleriyle kurtarılamazdı. Belki günler ve haftalarca sürebilirdi. Aparatı denemeye başladık ve sonunda başarılı olduk. Düzeneğin çalışma mantığı köpeği yakalayıp kavramak ve dışarı çıkarmaktı. Bunda da başarılı olduk. Çok neşelendik mutlu olduk. Hem insani bir vazifeyi yerine getirmiş olduk, hem de ekip olarak sorumluluğumuzu yerine getirdik" dedi.


AA-DHA