Dünya Brezilyalı futbolcuları taşıyan uçak, Kolombiya'da düştü!

Brezilyalı futbolcuları taşıyan uçak, Kolombiya'da düştü!

Paylaş
Brezilyalı futbolcuları taşıyan uçak, Kolombiya'da düştü!

Brezilya'nın Chapecoense futbol takımını taşıyan uçak, Kolombiya'nın Medellin kentine inerken düştü. Uçaktaki 81 kişiden 76'sı ölürken, 5'i yaralı kurtuldu. Kurtulanlardan 3'ü takımın oyuncularından oluşuyordu. Ancak durumu ağır olan takımın kalecisi Danilo'nun ölümüyle kurtulan futbolcuların sayısı 2'ye düşerken. Ölü sayısı 77'ye yükseldi

POSTA.COM.TR

Bolivya'dan kalkan ve Kolombiya'nın Medellin kenti yakınlarında dağlık bölgeye düşen uçakta, 40 kişillik Chapecoense kafilesi de bulunuyordu.

Medellin Uluslararası Havalimanı'na inmesi planlanan İngiliz yapımı BAe 146 tipi uçak, 72 yolcu ve dokuz mürettebat taşıyordu.

İŞTE UÇAKTAKİ FUTBOLCULAR



Danilo, Follmann, Gimenez, Dener, Alan Ruschel, Caramelo, Marcelo, Filipe Machado, Thiego, Neto, Josimar, Gil, Sérgio Manoel, Matheus Biteco, Cleber Santana, Arthur Maia, Kempes, Ananias, Lucas Gomes, Tiaguinho, Bruno Rangel, Canela.



Chapecoense kafilesi, Güney Amerika kıtasının en üst düzey ikinci futbol turnuvası olarak görülen Copa Sudamericana'da Atletico Nacional ile deplasmanda oynayacağı final maçı için Kolombiya'ya gidiyordu. Karşılaşma, iki maçlı finalin ilk ayağı olacaktı.




ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA
Kısa mesafe taşımada kullanılan ve takıma ait olan British Aerospace 146 - RJ85 tipi uçağın Medellin kentine giderken düşmesinden önceki saatlerde Kolombiya'da şiddetli yağış ve fırtına olduğu bildirildi.



Bolviya menşeli LAMIA Havayolları’na bağlı uçağın yerel saatle gece yarısından hemen önce (TSİ 08.00 sularında) düştüğü açıklandı.



ELEKTRİK ARIZASI NEDENİYLE ACİL YARDIM ÇAĞRISI YAPTI


Kolombiyalı yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, Bolviya Santa Cruz'daki Viru Viru Havalimanı'nda kısa bir mola verdikten sonra Jose Maria Cordova Havalimanı'na inmesi planlanan uçak, rotasından sapmadan önce, bir elekttrik arızası nedeniyle acil durum çağrısı yaptı. Acil durum ekipleri bu çağrı üzerine derhal bölgeye yönlendirildi ancak Hava Kuvvetleri'ne ait kurtarma helikopteri, görüş mesafesinin çok düşük olması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.


THY 10 YIL ÖNCE RJ85'LERE VEDA ETMİŞTİ


Son olarak 2006 yılında THY'nin envanterinde bulunan RJ85'lerin artık üretimi bulunmuyor.




Haberin Devamı