Sağlık Canan Karatay'dan grip aşısı ve protein tozu açıklaması

Canan Karatay'dan grip aşısı ve protein tozu açıklaması

Paylaş
Canan Karatay'dan grip aşısı ve protein tozu açıklaması

Prof. Dr. Canan Karatay’ın grip aşılarının bulunan alüminyum ve cıva'nın Alzheimer hastalığına yol açtığını söylemişti. Karatay, çoğunlukla sporcuların kullandığı protein tozlarının da zararlı olduğunu söyledi

Prof. Dr. Canan Karatay’ın katıldığı bir söyleşide “Aşıların içinde alüminyum ve cıva var. Eskiden cıva vardı şimdi daha ucuz diye alüminyum kullanılıyor. Biliyorsunuz, alüminyum Alzheimer sebebidir. Onun için D vitamini en güçlü aşıdır” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalara Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan tepki gösterdi.

Ceyhan: “Akademik unvan taşıyan ancak konunun uzmanı olmayan kişilerin konuşmaları nedeniyle aşıyı reddeden aile sayısı 2016 yılında 10.000’ in üzerine çıkmıştır. Bu 10.000 çocuğun bir kısmının öleceğini tahmin etmek zor değildir. Yine bu sebeple boğmaca vakaları son üç yıldır belirgin bir şekilde artmaktadır. Karatay’ı, bilim ve akıl süzgecine davet ediyorum” dedi.


LÜLEBURGAZ'DAKİ AYKIRI KONUŞMA


Konuşmacı olarak 16 Aralık 2017’de katıldığı Lüleburgaz Belediyesi’nin ‘Aykırı Sohbetler’ söyleşisinde “Aşıların içinde alüminyum ve cıva var. Eskiden cıva vardı şimdi daha ucuz diye alüminyum kullanılıyor. Biliyorsunuz, alüminyum Alzheimer sebebidir. Onun için D vitamini en güçlü aşıdır. Bakın Kanada, domuz gribi zamanında ‘ben halkıma aşı yaptırmayacağım’ dedi ve bedava D vitamini dağıttı. Geçen hafta İngiliz Sağlık Bakanlığı çok önemli bir çalışma yayınladı ve bütün hamilelere ve doğurganlık yaşında olan kadınlara bedava D vitamini dağıttı. D vitamin eksikliğinden kısırlık oluyor. İyot eksikliğinden kısırlık oluyor” diyen Karatay’a cevap Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’dan geldi.


"KARATAY KARIŞTIRMIŞ"


Karatay’ı, bilim ve akıl süzgecine davet eden Ceyhan şunları söyledi: “Kanada Sağlık Bakanlığı’nın web sayfasındaki grip aşısı önerileri var. Bizdeki gibi sadece risk gruplarına değil, 6 aylıktan büyük herkese aşıyı öneriyor. Hanımefendinin dediği D vitamininden hiç bahsetmiyor. Ayrıca Health Protection Agency’yi Sağlık Bakanlığı ile karıştırmış. Orada konu olan yazıyı yazan da, bir psikiatri hastanesinde çalışan, Dr. Cannell isimli bir hekim. O bile, istatistiksel anlamlı bir fark bulamamış, ayrıca vitamin D’nin vücutta depolandığını, vermeden önce vitamin düzeyine bakılması gerektiğini söylüyor. Değerlendirme yazısında da, güneş gören ülkelerde vitamin D zehirlenmesine daha da dikkat edilmelidir diyor.”

KARATAY PROTEİN TOZLARINA DA ATEŞ PÜSKÜRDÜ


Canan Karatay, Karatay, özellikle spor salonlarında insanlara önerilen protein tozlarının ölüm saçtığını, sağlıklı bir şekilde protein almanın birçok yolu olduğunu belirtti.

Canan Karatay, en doğal ve en ucuz proteinin yumurta olduğunu anlattı. Yumurtada bulunan proteinin değil, sporcuların kullandığı protein tozunun zararlı olduğunu aktararak, "Yumurtanın beyazında 9 tane amino asit vardır. Esansiyel amino asitlerdir bunlar. Vücuda mutlaka girmesi lazım. Sarısında da omega 3, omega 6 vardır. Kolin denilen bir madde var ki; kolin beyinde uyarıcı dediğimiz en önemli kimyasallardan biri olan asetilkolinin ana maddesidir. Bunların doğal olarak vücuda girmesi lazım. Yumurta hiçbir zaman sarısıyla beyazıyla tehlikeli değildir. Zararlı olan protein tozudur" diye konuştu.

Haberin Devamı