Gündem Çiftlik Bank nedir? Battı mı? Sahibi Mehmet Aydın kimdir?

Çiftlik Bank nedir? Battı mı? Sahibi Mehmet Aydın kimdir?

Paylaş
Çiftlik Bank nedir? Battı mı? Sahibi Mehmet Aydın kimdir?

Çiftlik Bank gündemin en önemli meselesi haline geldi. Milyonlarca TL vurgun yapan kuruluş binlerce kişinin mağdur olmasına sebep oldu. Peki, Çiftlik Bank nedir? Battı mı? Sahibi Mehmet Aydın kimdir?

Çiftlik Bank ilk kurulduğu günlerde büyük sükse yapmış, binlerce kişiyi kendisine üye yapmıştı. On binlenlerce üye sahibi olan Çiftlik Bank ilk başta düzenli bir şekilde üyelerine paralarını yatırıken daha sonra ödeme yapmamaya başladı. 511 milyon TL para toplanayn Çiftlik Bank 393.3 milyon TL ödeme yaparken 113.4 milyon lirayı ise Kıbrıs'a aktardı. Sahibi Mehmet Aydın da yurt dışına kaçtı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Çiftlik Bank'ı incelemeye aldı. Şirketin hakkında nitelikli dolandırıcılık suçlaması yer aldı. Peki, bir numaralı gündem maddesi haline gelen Çiftlik Bank nedir? Sahibi Mehmet Aydın kimdir?

ÇİFTLİK BANK NEDİR?

‘’Çiftlik Bank kendini ne kadar bir oyun olarak tanımlasa da aslında büyük karlar elde edebileceğiniz bir yatırım aracıdır. Yaptığınız gerçek yatırımlar ile çeşitli hayvanlar satın alabiliyorsunuz ve Çiftlik Bank sitesine yapacağınız düzenli ziyaretler ile gerçek para kazanıyorsunuz. Çiftlik Bank ise sizin yaptığınız yatırımları gerçek anlamda hayvan ve arazi satın alımları ile değerlendiriyor. Sistemde hayvanların ömrü genel olarak 365 gündür. Saanen keçisi bu konuda istisnadır ve ömrü 700 gündür. Yatırdığınız tutarı 4-6 ay arasında geri almış oluyorsunuz ve bundan sonraki aylar kazandığınız her kuruş sizin kar hanenize yazılıyor. Hayvanın sanal ömrü sona erdiğinde o hayvandan daha fazla gelir elde edemiyorsunuz ve yeni yatırımlar yapmanız gerekiyor. Düzenli ve mantıklı bir şekilde Çiftlik Bank'ta vakit geçirdiğiniz de yaptığınız 1000 TL'lik bir yatırım 1 sene sonra size en az 2200,00 TL olarak geri dönüyor. Maksimum seviye de faydalanmanız durumunda ise 1000 TL başına 2800 TL'ye kadar kazanabilirsiniz.’’

ÇİFTLİK BANK SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR?

SPK raporuna göre Çiftlik Bank sistemiyle 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL para toplantı. Yine rapora göre 62 bin 877 kişiye 393.3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan 113.4 milyon liranın ise Kıbrıs'a ve Çitlik Bank CEO’su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı.

ÇİFTLİK BANK SAHİBİ MEHMET AYDIN KİMDİR?

27 yaşındaki Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın’ın asıl işi olan arıcılıkla geçimini sağlarken bu projeyi üretti. Çiftlik Bank'ı ilk etapta oyun olarak geliştiren Mehmet Aydın, biriken paralarla 4-5 ay sonra Bursa İnegöl’de 250 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftliğini açtı.


OYUNCU MEHMET ÇEVİK'TEN AÇIKLAMA

Çiftlik Bank'ın gelişmesinde ve tanıtımında büyük bir rol sahibi olan Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncusu Mehmet Çevik, açıklama yaparak 'Ben sadece reklamlarda oynadım. Suç mu? Medya ve iletişim danışmanını siz yazdınız. Benim resmi görevim yok' dedi.