Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne Fahrettin Paşa yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne Fahrettin Paşa yanıtı

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne Fahrettin Paşa yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 42. Muhtarlar Buluşması'nda konuştu. Erdoğan'ın hedefinde Fahrettin Paşa'yı 'hırsız' olaran niteleyen Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed vardı. Cumhurbaşkanı çok sert çıktı, "Önce haddini bil! Sen demek ki bu milleti tanımamışsın. Erdoğan'ı da tanımamışsın Erdoğan'ın ceddini hiç tanımamışsın.  Ama biz sizin ne tür garabetler içinde olduğunuzu gayet iyi biliyoruz" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Daha düne kadar 'muhtar bile olamaz' manşetleri ile siyasi hayatımızın sona erdirdiğini ima edenler, muhtarlık kurumunu aşağılayanlar, bu buluşmamızın ardından da şunu gördüler ki muhtarlar böyle aşağılanacak kurumlar, kişiler değil. Muhtarlarımızı üzenler beni de üzerler, o zaman ben de onları üzerim. Arkasında milletin olmadığı devlet adamı ayakta kalamaz. Milletin tam desteğini almış devlet adamının ise önünde duracak hiçbir beşeri engel yoktur.


"FAHRETTİN PAŞA'YI HEDEF ALMALARI TESADÜF DEĞİL"


(BAE Bakanına yanıt) Müslümanların zulüm ve saldırı altında olduğu bir dönemde zalimlerin yanında olmayı marifet sayanların Fahrettin Paşa'yı hedef almaları tesadüf değildir. Fahrettin Paşa Medine koruması yaparken senin ceddin neredeydi? Fahrettin Paşa'nın kararlı duruşu, direnişi takdire şayandır. Paşa hicaz bölgesindeki İngiliz kuşatmasıın daralması üzerine peygamberimize ait mukaddes emanetleri İstanbul'a göndermiştir.


"EMANETLERİN MÜZELERDE SERGİLENMESİNİ ENGELLEMİŞTİR"


Meşhur İngiliz ajanı Lawrence'in Medine'de bulunduğu süre içinde Fahrettin Paşa sadece savunma yapmamış şehri de yönetmiştir. Mukaddes emanetlerin işgalci güçlerin eline geçmesini Avrupa'da görkemli müzelerde sergilenmesini engellemiştir.Şimdi bu emanetler İstanbul Topkapı müzesinde. Önce haddini bil! Sen demek ki bu milleti tanımamışsın. Erdoğan'ı da tanımamışsın Erdoğan'ın ceddini hiç tanımamışsın. Ama biz sizin ne tür garabetler içinde olduğunuzu gayet iyi biliyoruz. Utanmadan sıkılmadan Erdoğan’ın ecdadının mukaddes emanetler oradan çalarak İstanbul’a getirdiğini söyleyecek kadar hezeyan içinde olan o zavallılar, bunu adı çalmak değil orayı işgale gelenlerden onları korumaktır. Ne adına şehit olmak adına.

"ASKERLERİNİ ÇEKİRGEYLE BESLEDİ"


Ama bizim ecdadımız şartların zorlaştığı ilacın, içecek suyun kalmadığı dönemde Medine'yi büyük bir çekirge sürüsü basmıştı. Fahrettin Paşa askerlerine 'Çekirgenin serçeden ne farkı var? Temizdir' diyerek askerlerini çekirgeyle besledi. Medine'nin tesliminin ardından şehir günlerce yağmalanıyordu. Bu mümtaz şahsiyete dil uzatanların bugün kimlerle nerelerde ne işler çevirdiğini biliyoruz, yeri gelecek bunları da açıklayacağız.


"ARAP HALKLARIYLA KARDEŞLİĞİMİZE GÖLGE DÜŞÜREMEZLER"


Arap halkları tıpkı diğer bölgelerdeki kardeşlerimiz gibi canımızdır. Gönüldaşlarımızdır, yoldaşlarımızdır. Bazı ülkelerin tarih bilmez yöneticileri Arap halklarıyla kardeşliğimize gölge düşüremez. Müslüman olmanın birleştiriciliği bize yeter. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik böyle de sevmeye devam edeceğiz.


"EL UZATANIN ELİNİ KIRMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR"


ABD geçtiğimiz günlerde kendi güvenlik stratejisini açıkladı. Bunu 'Herşey ABD için' diyerek özetlemek mümkündür. Türkiye olarak kendi güvenlik stratejimizi biz şu şekilde özetleriz; Tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan. Her kim milletimizin birliğine göz dikerse güvenlik stratejimize saldırmış demektir. Bu değerlerimizde herhangi birine el uzatanın elini kırmak boynumuzun borcudur. Türkiye terör örgütleri üzerinen başka ülkeleri hedef almadığı gibi bu yönteme tevessül edenlere asla teslimiyet göstermez. Biz kendi özgürlüğümüz için ne kadar hassasiyet gösteriyorsak kardeşimiz kabul ettiğimiz toplumlar için aynı hassasiyeti gösteriyoruz.


NE OLMUŞTU?


Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, Medine Müdafaası kahramanı olarak bilinen Osmanlı Paşası Fahreddin Türkkan'ı 'hırsız' olarak niteleyen bir tweeti paylaştı. Söz konusu twette 'İşte Erdoğan'ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu' ifadeleri yer alıyor.