Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Kudüs açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Kudüs açıklaması!

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Kudüs açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ürdün Kralı 2. Abdullah ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan'ın gündeminde Kudüs vardı. Erdoğan, "Kudüs konusunda Ürdün'le aynı hissiyattayız. Yanlış adım İslam aleminde infiale sebep olacaktır. Kudüs'ün hukuki statüsünü değiştirecek her türlü adımdan uzak durulmalıdır" dedi. Ürdün Kralı 2. Abdullah da, "Böyle bir karar terörle mücadeleye zarar verecektir" ifadelerini kullandı

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Kudüs konusunda Ürdün'le aynı hissiyattayız. Yanlış adım İslam aleminde infiale sebep olacaktır. Kudüs tüm Müslümanların Harem-i İsmeti'dir, gözbebeğidir. Bunu gözardı eden her yaklaşımın sonu hüsrandır. İslam dünyasının Kudüs'ün statüsünün korunmasında beraber hareket etmesi çok önemlidir. Buradan tüm dünyaya şu çağrıyı yapmak istiyorum: Kudüs'ün hukuki statüsünü değiştirecek her türlü adımdan uzak durulmalıdır. Böyle bir adım sadece terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürecektir.

Ürdün Kralı 2. Abdullah şunları söyledi...

Böyle bir karar terörle mücadeleye zarar verecektir. Bizler Harem-i Şerif konusundaki rolümüzün altını çiziyoruz. Sayın Erdoğan'ın söylediği gibi İslam işbirliği teşkilatı toplantısında mutabık kaldık. Suriye'yi de konuştuk Astana sürecinin altını çizdik. İki ülke arasındaki ilişkileri vurguladık. Gelecek hafta İstanbul'da sizinle bir araya gelmeyi dört gözle bekliyorum.


Milli Savunma Bakanı Canikli’den Kudüs açıklaması