Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sakarya'daki olay sapıklık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sakarya'daki olay sapıklık

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sakarya'daki olay sapıklık

Hamburg'taki G-20 zirvesi dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'da çocuğu ile birlikte vahşice katledilen 9 aylık hamile Suriyeli kadınla ilgili 'tahammül edilebilir bir şey değil. Bu nasıl bir vicdansızlıktır. Bu nasıl bir kalpsizliktir' dedi

Erdoğan, Almanya’daki G-20 zirvesi dönüşünde uçakta şu mesajları verdi: (FETÖ’cülerin iadesini kastederek) “Batılı liderlerin hangisiyle görüşsek bize ‘Her türlü takibi yapacağız ama belge gerekiyor’ diyor. Bu konuda Türkiye’deki davaların neticelenmesi büyük önem arz ediyor. Elimizde mahkeme kararıyla gittiğimizde iş daha kolaylaşır.”


"AVRUPA BİRLİĞİ DÜRÜST DEĞİL"


“Avrupa Birliği mülteciler konusunda yükümlülüklerini yerine getirmedi. dürüst değiller. Mülteciler için 3 milyar euro'luk taahhütleriyle ilgili parayı hazırladıklarını söylüyorlar. Ama para gelmiş değil.”

‘ORTADOĞU’ya GİDEBİLİRİM’


Putin ve Trump ile Körfez ülkelerinin Katar’a uyguladığı ambargoyu görüştüğümüzde ‘diyalog yoluyla çözüm’ mesajı veriyorlar. 15 Temmuz’dan sonra benim özel bir trafiğim olabilir. Taraflar arasında diyaloğun artması için bölgeye, Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan’a gitmeyi planlıyoruz.

"SAKARYA'DAKİ VAHŞET SAPIKLIK"


Sakarya’da Birol Karacal ile Cemal Bay, işyerinde tartışıkları suriyeli Halid al Rahmun’un 11 aylık oğlunu boğmuş, 9 aylık hamile eşini tecavüz edip öldürmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Suriyeli hanım kardeşimizle ilgili bu olay, tahammül edilebilir bir şey değil. Bu nasıl bir vicdansızlıktır! Bu nasıl bir kalpsizliktir! İnsanlıktan nasibi yok bunu yapanların” diye konuştu.

"SOSYAL MEDYA İLE İLGİSİ YOK"


"Bu olayın sosyal medyada suriyeliler aleyhine yapılan kampanyalar ile ilgisi var mı" sorusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle yanıtladı: “Onun Sakarya’daki hadiseyle bağlantısı olduğunu düşünmüyorum. Sapıklık bu.”