Türkiye (Son Dakika) Denizli'de orman yangını: 3 mahalle boşaltıldı

Denizli'de orman yangını: 3 mahalle boşaltıldı

Paylaş
Denizli'de orman yangını: 3 mahalle boşaltıldı

Denizli’nin Sarayköy İlçesi’nde akşam saatlerinde başlayan yangında şu ana kadar yaklaşık 150 hektar ormanlık alan yandı. 3 mahalle tedbir amaçlı boşaltıldı. Söndürme çalışmaları sırasında 2 itfaiye eri ve 1 işçi yaralandı

Kabaağaç Mevkii’nde başlayan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyüp yaklaşık 150 hektarlık bir alanda etkili olan yangına yapılan müdahaleler sırasında 2 itfaiye eri ve 1 işçi yaralandı. Ambulansta ilk müdahaleleri yapılan 3 kişi Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde dün çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Tekkeköy, Kabaağaç ve Tırkaz mahalleleri yakınında ormanlık alanda başladıktan sonra rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılan yangınla mücadele gece boyunca karadan sürdü.

GÜN AĞARMASIYLA SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI


Havadan müdahaleye ise akşam karanlığı başlayınca ara verilmişti. Günün ağarmasıyla üçer helikopter ve amfibi uçak yeniden devreye sokuldu.

Arazide İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor.

150 HEKTARLIK ALAN YANDI


Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, yangının kısmen kontrol altına alındığını belirtirken AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi telefonla arayarak bilgi verdi. Yaklaşık 150 hektarlık bir alanın yangından etkilendiğini söyleyen Tin, Tırkaz Mahallesi’ne gelerek vatandaşlarla da konuştu. Kapalı spor salonunda vatandaşlar için yer hazırlandığını belirten Tin, şöyle dedi:


"Yiyecek ve barınaklar AFAD tarafından hazırlandı. Kesin olmamakla birlikte 150 hektardan fazla bir alan yanmış durumda. Şu anda yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 250 arkadaşımız yangını söndürmek için müdahale ediyor. Artık sabahı bekleyeceğiz. Uçak ve yangın söndürme helikopteriyle çalışma başlatılacak. Duamız o ki rüzgar çıkmasın ve hem Denizli tarafına hem de Babadağ Muğla tarafına alevler aşmasın. Bütün arkadaşlarımız var gücüyle çalışıyor."

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi de telefonla arayan Tin, yangın hakkında bilgi verdi. Bakan Zeybekci’nin telefonda, "Allah beterinden saklasın, Allah kolaylık versin. Günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan uçak ve helikopterlerle müdahaleye başlanır. İnşallah bu afetten Denizli’miz zarar görmeden kurtulur. Zarar gören tarım alanlarının hepsi telafi edilir. Cana zarar gelmesin. En az zararla Denizli inşallah bu afetten kurtulur. Bütün itfaiye ve orman ekiplerimize kolaylıklar diliyorum" dediği ifade edildi.


Denizli'de orman yangınına yardım götüren TIR ve Tanker çarpıştı: 3 ölü

Haberin Devamı