Gündem Dışişleri'nden ABD'ye nota

Dışişleri'nden ABD'ye nota

Paylaş
Dışişleri'nden ABD'ye nota

Dışişleri Bakanlığı yazılı nota ile Amerika'dan Rıza Sarraf'ın durumuyla ilgili bilgi istedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü ise kısa süre önce yaptığı açıklamada, Washington Büyükelçiliği'nce ABD'li makamlardan bilgi istendiği bildirildi. Sözcü ayrıca resmen bir yanıt alınamadığını ve konunun takip edildiğini açıkladı

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye, ABD'de tutuklu yargılanan işadamı Rıza Sarraf'ın durumuyla ilgili olarak Washington yönetimine nota verdi.

TAHLİYE HABERLERİ ÇIKMIŞTI


Rıza Sarraf'ın cezaevinden tahliye edildiği yönünde haberler çıkmıştı.

Sarraf'ın hangi hapishanede olduğu konusunda belirsizlik sürerken, Türkiye de bu durumu ABD'ye nota vererek bilgi istedi.

RESMEN BİLGİ TALEP EDİLDİ

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ''Rıza Zarraf hakkında basına yansıyan haberler üzerine Washington Büyükelçiliğimizce, ABD makamlarından resmen bilgi talep edilmiş olup; henüz bir yanıt alınamamıştır. Konu takip edilmektedir'' ifadeleri yer aldı.


OLAYIN GEÇMİŞİ



İran asıllı iş adamı Rıza Sarraf, İran'a yönelik yaptırımlardan kaçınmak için İran hükümeti ve diğer kuruluşların kurduğu mekanizmanın parçası olmak suçlaması yüzünden ABD'nin Miami kentinde gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMÜŞLERDİ


Amerikanın Sesi'nde yer alan habere göre, Sarraf’ın avukatları Giuliani ve Mukasey’in Türkiye’ye giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile davaya siyasi bir çözüm bulmak için görüştükleri açıklanmıştı.

Guliani’nin tede Türkiye adına lobicilik çalışmaları yaptığı belirtilmiş bu da Sarraf davasında yeni çıkar çatışmaları iddialarının ortaya çıkmasına neden olmuştu.

York Güney Bölgesi Başsavcı Vekili Joon H. Kim ikilinin Sarraf’la ilgili suçlamaların düşürülmesi için siyasi baskı yaptığını öne sürmüştü.


Rıza Sarraf davasında flaş gelişme


Rıza Sarraf'ın reddi hakim talebi reddedildi