Gündem Doğum gününü Nazım Hikmet'in gömleğini giyerek kutlamıştı

Doğum gününü Nazım Hikmet'in gömleğini giyerek kutlamıştı

Paylaş
Doğum gününü Nazım Hikmet'in gömleğini giyerek kutlamıştı

Yalova Devlet Hastanesi’nde bu sabah yaşamını yitiren Türk edebiyatının çınarlarından Vedat Türkali’nin acı haberini alan yakınları ve sevenleri hastaneye akın etti. Türkali’nin sevenlerinden Kazım Karakaş, Vedat Türkali’nin 97’nci doğum gününü Nazım Hikmet’in gömleğini giyerek kutladığını söyledi

Asıl adı Abdülkadir Pirhasan olan Vedat Türkali’nin sevenleri ve yakınları hastane önünde üzüntülerini dile getirdi. Türkiye’nin bir çınarı daha kaybettiğini söyleyen Cemal Turan, Türkali ile tanışmaktan büyük onur duyduğunu anlattı. Turan, “Vedat Türkali, 13 Mayıs 1919 doğumlu Türkiye entelektüellerinden, aydınlarından, sınıf mücadelesi veren, ezilen sınıfların yanında olan aydınlarımızdan birisidir. Görüşlerinden dolayı 1951 yılında hapse atılmıştır. 7 yıl yattıktan sonra serbest bırakılmış aydınlarımızdandır. Dün hastanede ziyaret ederek Vedat Türkali ile görüştük. Öleceğini tahmin etmemiştik." dedi.

Vedat Türkali'nin cenazesi 1 Eylül'de toprağa verilecek

Yalova'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden yazar ve senarist Vedat Türkali, 1 Eylül'de son yolculuğuna uğurlanacak.

Ayrıntı Yayınları'ndan yapılan açıklamada, Türkali için "Dünya Barış Günü" olan 1 Eylül Perşembe günü Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenleneceği bildirildi.

Açıklamada, törenin ardından Türkali'nin cenazesinin Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedileceği, bayramdan sonra ise dostlarının, ailesinin ve yayıncıların katılımıyla bir anma etkinliği yapılacağı aktarıldı.

AA