Eğitim - Kariyer Erdoğan'dan TEOG açıklaması

Erdoğan'dan TEOG açıklaması

Paylaş
Erdoğan'dan TEOG açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de eğitim sistemiyle ilgili açıklamada bulundu. Erdoğan TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) yerine nasıl bir sistem olacağı ile ilgili çalışmalarımız var" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TEOG kaldırıldı. Bu yıl TEOG sınavı olmayacak, üniversiteye giriş sistemi ile ilgili de çalışma var." dedi.

TEOG'UN KALDIRILMASI LAZIM DEMİŞTİ


"Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım. Biz TEOG'la mı geldik? Ne TEOG vardı, ne bir şey vardı. Okursun, sene içinde notların bellidir, bu notlarınla beraber yürürsün. Gelirsin üniversite sırasına, orada da girersin üniversite imtihanlarına. Üniversite imtihanında da sosyalde, sayısalda başarı durumun neyse bu başarıya göre girmen gereken yer nereyse girersin.

S-400 KONUSU

Erdoğan ABD'de korumalara silah satışı yapılması ile ilgili ise " Trump ile ikili görüşmede ele alınacak" dedi.

Erdoğan NATO Genel Sekreteri ile yaptığı görüşmede S 400 konusunda tarafların pozisyonunu koruduğunu belirtti.

Kuzey Irak'ta yapılması planlanan referandum ile ilgili "MGK öncesi açıklama yapmak doğru değil adımlar sert olacak." dedi.


KORUMALARA SİLAH SATIŞININ YASAKLANMASI


ABD Başkanı Trump ile New York'ta bir araya geldiği yemekte, "Korumalara yönelik silah satışını yasaklamayı öngören tasarının ABD Kongresi'nden geri çekilmesi konusu görüşüldü mü?" sorusunu da yanıtlayan Erdoğan, "Yemek masasında o kadar etraflı bir görüşme imkanımız yok. Sadece Perşembe günü kendisi ile ikili, belki kısmen de heyetler arası ama ağırlıklı ikili bir görüşmemiz olacak. Bu görüşmelerden sonra karşılıklı olarak açıklamalarımızı yaparız" diye konuştu.

ABD'de yaşayan gurbetçilerle bir araya da geleceğini belirten Erdoğan, "Gurbetçilerimizle yarın bir araya geleceğiz. Bize söylenen çok ciddi bir katılımın olacağı. Orda kendilerine etraflıca hitap edeceğiz ve bütün düşüncelerimizi onlarla paylaşacağız. Sizleri de oraya bekleriz" dedi.

Öte yandan Erdoğan Myanmar konusunda BM'de bir farkındalık gözlediğini de kaydetti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama: TEOG kalkıyor mu?


TEOG yerine 3 model


Milli Eğitim Bakanı'ndan flaş TEOG hamlesi

Haberin Devamı