Magazin Evlilik programlarıyla ilgili Esra Erol'dan tarihi açıklama!

Evlilik programlarıyla ilgili Esra Erol'dan tarihi açıklama!

Paylaş
Evlilik programlarıyla ilgili Esra Erol'dan tarihi açıklama!

Evlilik programlarıyla ilgili eleştiriler dur durak bilmezken, Esra Erol eleştirilere tarihi belgelerle cevap verdi

Esra Erol, dün canlı yayında evlilik programları için yapılan eleştirilere cevap verdi.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Ali Şükrü Çoruk’un, 1920 yılına dair Şehir Dergisi’nin ‘evlilik talepleri’ bölümünü twitter hesabından paylaştığını gören Esra Erol bu konuyu programda gündeme getirdi.


"BELGELERİMLE KONUŞUYORUM"


Esra Erol da, evlilik programlarıyla ilgili ‘Bizim kültürümüze uygun değil’ eleştirilerine ‘Şehir’ Dergisindeki izdivaç taleplerini örnek göstererek cevap verdi.



Belgeyi göstermeden önce Esra Erol şunları söyledi:



“İki sezonun en önemli konularından biri evlilik programlarıyla ilgili yapılan eleştiriler. Hatta bir ara KHK tarafından da kaldırıldığı söylendi.’Evlilik programları bizim kültürümüze uygun değil’ diye yorumlar yapılıyor. Fakat belgelerimle konuşuyorum. Aslında insanları bir araya getirme. İnsanların izdivaçlarına vesile olmak bizim toplumumuzda var. Hatta tarihi 1920’ye dayanıyor…” Esra Erol, açıklamasının ardından 1920 yılında çıkan ‘Şehir’ dergisinde yer alan evlilik taleplerinden bazı örnekler gösterdi.


Canlı yayında Esra Erol'u şoke eden ölüm haberi!

"SUNUCU YAPTIĞIM PAYLAŞIMI KENDİ PROGRAMINI MEŞRULAŞTIRMAK İÇİN KULLANMIŞTIR"



Esra Erol'un bu açıklamasının ardından ise Prof.Ali Şükrü Çoruk Twitter hesabından yaptığı paylaşımları kaldırdı ve ardından şöyle bir açıklamada bulundu:

"Geçen gün yaptığım bir paylaşımın bir televizyon programında amacı dışında kullanıldığını öğrendim. Bu paylaşımla maksadım işgal yıllarında yaşanan toplumsal aşınmaya işaret etmek maksadını taşımaktır. Ne yazık ki program sunucusu bu paylaşımı her şey açık olmasına rağmen kendi programını meşrulaştırmak yönünde kullanmıştır. Bu durum beni fazlasıyla üzmüştür. Yaptığım paylaşımda kesinlikle böyle bir amaç güdülmemiştir. Yanlış anlamalara son vermek için yaptığım paylaşımları sildim. Takipçilerimden ricam bu açıklamayı dikkate almalarıdır. Saygılarımla."




Esra Erol'a şok: Gelin adayı canlı yayında bayıldı

Haberin Devamı