Bilim - Teknoloji Facebook'a roket ikonlu 'keşfet' özelliği
Paylaş
Facebook'a roket ikonlu 'keşfet' özelliği

Facebook'un test etmeye başladığı yeni özellik birçok kullanıcının aklında soru işaretleri bıraktı. Peki aniden beliren roket işareti ne anlama geliyor?

Facebook, yeni bir özelliği test ediyor. Bu nedenle bazı kullanıcıların hesaplarında bir roket ikonu belirmeye başladı.

Mobil uygulamalarda görülen bu roket ikonunun ne işe yaradığı ise kullanıcılar için tam bir muammaya dönüştü. Sosyal medyada uzun süre konuşulan ikonla ilgili açıklama TechCrunch’tan geldi.


INSTAGRAM'DAKİ KEŞFET İLE AYNI ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR


TechCrunch’ın verdiği bilgiye göre roket ikonu Facebook’un test ettiği ikinci bir ‘Haber’ bölgesi ve keşfet anlamına geliyor. Uzun süredir geleceği konuşulan keşfet özelliği Instagram’daki Keşfet ile aynı mantıkla çalışıyor. Henüz test aşamasında olan özelliğin ne zaman tüm kullanıcılar için yayına alınacağı henüz bilinmiyor.

YENİ İÇERİKLER KEŞFEDİLEBİLECEK


Henüz deneme aşamasında olan bu özellikle kullanıcıların bir şekilde takip etmediği ya da ilgi alanında olmadığı için görmediği farklı içerik türlerini de görebilmesi sağlanacak. Facebook’un var olan haber algoritması sadece kullanıcıların beğendiği ya da yorum yaptığı, takip ettiği içeriklere göre çalışıyor. Bu yöntemle kullanıcılar, yeni içerikleri keşfedebilecek.

Haberin Devamı