Spor Fatih Terim resmen Galatasaray'da! İşte Fatih Terim'in ilk sözleri

Fatih Terim resmen Galatasaray'da! İşte Fatih Terim'in ilk sözleri

Paylaş
Fatih Terim resmen Galatasaray'da! İşte Fatih Terim'in ilk sözleri

Türk futbolunun en kariyerli teknik direktörlerinden Fatih Terim, Dursun Özbek ile birlikte kamera karşısındaydı. Deneyimli hoca, 4. Terim dönemi için yeniden mukavele imzaladı. Fatih Terim Florya'ya Levent Şahin ile geldi. Fatih Terim 1549 gün sonra Galatasaray idmanında... Terim'in sahaya indiği sırada yardımcıları yanında yoktu. Yönetim, UEFA Kupası'nın efsane kadrosunun demirbaşlarından Claudio Taffarel'i de geri getirmek için düğmeye bastı. Fatih Terim Arda Turan sorusuna ise kısa ve net bir cevap verdi!

Fatih Terim'in resmi sözleşmeye imza atacağı tören sona erdi. Önce Fatih Terim'in Galatasaray'ın başında yaşadığı büyük başarıların ve unutulmaz sözlerinin yer aldığı bir video yayınlandı, sonra Galatasaray Başkanı Dursun Özbek açıklamalarda bulundu.

İşte imza töreninden satırbaşları - Dursun Özbek'in sözleri:

Galatasaray'a ömrünü vermiş, neredeyse bütün kariyeri Galatasaray'da geçmiş Fatih Terim'le yeniden buluşuyoruz Bildiğiniz gibi Tudor'la geçen günlerde yollarımızı ayırdık. Ligler devam ederken Galatasaray'ın yeni hocasına kavuşması lazımdı. Birçok şey yazıldı çizildi. Kötü gittik.

O günlerde aklımda tek isim vardı, Fatih Terim. Aradım ve "buluşalım" dedi. Terim, "emriniz olur nerede isterseniz buluşalım" dedi. Buluştuk ve görüştük. Fiyat sordum ve "Başkan para konuşmayalım. Galatasaray benim yuvam. Ne isterseniz kabul ederim." dedi. Kendisine bundan sonraki süreçta başarılar diliyorum. Size '1905 TL versek olur mu' dedim. Kendisi de bunu sevinçle karşıladı.

2018 MAYIS ÇOK ÖNEMLİ


Bir seçim ihtiyacı ortaya çıkmıştı. Bir hususta seçim kararı alındı. 2018 Mayıs Galatasaray için çok önemli bir tarih. Seçim ligi etkilemesin diye erkden seçim yapalım ve süreç, şu kritik periyot Galatasaray'ın sportif başarısına engel olmasın. Çok şey söylediler. Koltuk sevdalı birisi değilim. Seçim kararının sebebi budur. Başka hiçbir sebep yoktur. Ben ve yönetimim 2018'deki Mayıs ayına kanalize oldum. Tekrar ediyorum. Şu seçimi yapalım. Başkanı seçelim. Seçilen başkanın arkasında duralım. 4 ay boyunca birlik olalım.



Galatasaraylı olup da rahat maç izlemek çok zor. Çocukluğumdan beri çok heyecanlanırım. Bir Avrupa kupası maçı oynanıyor. Rakip Frankfurt. Maçı dinlemek istemiyorum. Heyecandan yerimde duramıyorum. Arabaya atladım. Camları kapadım. Sağıma soluma da bakmıyorum. Silivri'ye doğru yola çıktım. İlk devre gidiş, ikici devre dönüş. Döndüğümde davul zurna sesleri duydum. Kazandığımızı o zaman anladım. Daha heyecanlı çok maçlar yaşayacağız. Göztepe maçı da bunlardan biri olacak.



Galatasaray'da bir yönetim şekli vardır. Dolayısıyla hocayla hiçbir sıkıntı yaşamayız. Fatih Terim'i aradığımda bir saniye dahi düşünmedi. Çalışma ortamımıza güvendiği için hemen kabul etti. Teşekkür ediyorum kendisine.

FATİH TERİM'İN AÇIKLAMALARI:


Başkan'la iki şey konuştuk. Zaman ve ücret. Önce seçime kadar. Sonra Mayıs'a kadar. Eğer Başkan kazanırsa yine oturup konuşacağız. Beni Galatasaray'la buluşturdukları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Zaman zaman ayrılıklar oluyor ama birlikte olma arzusu daha ağır bastı.

Galatasaray'ın son durumuna bakıldığında elimi taşın altına sokmam gerektiğini düşündüm. O yüzden buradayım. Acele etmemeliyiz. Daha çok işimiz var. hep ilkleri yakalayan bir camianın daha fazlasını gerçekleştirmek için buradayız. Galatasaray taraftarıyla birleştiğimiz zaman, o büyük taraftarla her biriyle birleştiğimiz zaman çok büyük işler yaptığımız ve yenilerini yopmamız gerektiği aşikar. 2 gün sonra burada, çok sevdiği Göztepe ile oynayacağız. İlk idmanıma çıktım bugün. Zamanımız var ama elimizi yeniden çabuk tutmalıyız. Bu arada İgor Tudor'a da teşekkür ederim.

HAKAN BALTA OLSA SOL BEK OLACAKTI


Galatasaray'da Başkan aradığı zaman nerede görüşmek isterse siz ona uyarsınız. Tabii ki insan kulübünün başkanından her gün bir telefon almıyor. Kritik günler de hepimizin malumu. Başkan arayınca çok sevindim.



20 kişiyiz. Eksiğimiz var. Sol bekimiz yok. Ama kadromuzdan birini muhakkak koyacağız. Ben prensip olarak sol ayaklı olmayan futbolcuyu sola koymam. Ama koyacağız gibi. Kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Oyun felsefesini oturtmak için çalışacağız. Buca maçı öncesi bazı arkadaşlara izin verebiliriz. Genel olarak Başkan'ımla şeffaf ilerleyeceğiz. Bir rapor hazırlayacağım ve yönetime sunacağız. Mevcut oyuncuların kapasitelerini yükseltmek en büyük transferimiz olacak. Bu da bizim için en önemli etken olacak. Bugün Hakan Balta listede olsa sol bek oyanayacaktı. 2. devre için mesai harcayacağız.

NEREDE KALMIŞTIK...


Galatasaray'ın muhteşem taraftarını sonsuz teşekkür ederim. İsminizi ne kadar duyarsanız duyun, kulübedeki antrenör için empati yapmak gerekir. "Nerede kalmıştık" derken "ben de antrenmanda kalmıştık" derim

Başkan ısrarla 18 Mayıs'ı işaret ediyor. Bir kere şampiyon olmamız lazım. Ben kadronun iyi bir kadro olduğunu düşünüyorum ama bazı mevkilere ihtiyaç var. Futboldan sonuç almazsanız bir yere varamazsanız. Buradan bakınca 1-2 kaliteyi devreye sokmamız gerekiyor. Carole ile ilgili bir soru sormuştum. Bu takıma bir iki ciddi kaliteyle başka yerlere gidebileceğimiz biliyoruz. Birkaç gün içinde bir liste hazırlayacağız. Gerek derbilerde gerek diğer maçlarda kazanmak için oyanayacağız. Ne eksikse yapacağız.

Galatasaray'da yardımcılarım Antalya'ya gitmeden belli olur.

Uzun zaman önce evde otururken kızlarım fikriydi. Bir gün dönersen Galatasaray'a böyle bir tweet atalım dediler. Merve ve Buse istediği için o paylaşımı yaptım. Herhalde bir hoşluk oldu.

Galatasaray bu ülkenin en önemli değerlerindendir. Kaldığımız yerden devam etmeliyiz. Geçmişte yakaladığımız başarıların üzerine çıkmak için uğraşacağız. Kaldığımız yer, yakalayacağımız başarıların başladığı yerdir. Elele vererek bu gururu tekrar yaşayacağız.


EKSİK OLAN BİR ŞEY VAR


Galatasaray benim için bir takımdan öte. Benden görev istenirse kabul ederim. Kazandığım yerde kaybetmek riski benim alabileceğim bir risk. Zaten git diyorlar gidiyoruz. Gel diyorlar geliyoruz. Benim de kendime göre bir hayalim var. Eksk olan bir şey var. Olmaz denilen hayalleri gerçekleştirdik. Hayalimiz var.

Lig çok zor ve zorlu takımlar var. Şampiyonluk adayları ne kadar fazla olursa o kadar keyifli bir lig olur. Türkiye Ligi yavaş yavaş, Avrupa tarafından izlenecek. 1996 ben geldiğimde çok az Türk hoca vardı. Şimdi o sayı çok arttı.

Ben 1996'daki heyecandan daha fazlasını duyuyorum. Ümit ediyorum hiç yenilmeyiz. Ama muhakkak bir kaza oluyor. Bütün şampiyonluklarda bir takım kriterleri iyi tutturmanız lazım. Ben oyun anlayımışızı en kısa zamanda oturtarak, sahada iyi işler çıkaracağız. Şampiyonluk rakiplerin başarısız olmasıyla da yaşanır. Biz bu hakkımızı kullanmayacağız.

Ara kampın dönüşünde Florya'yı tanıyamayacaksınız. Bir an evvel Florya'yı taşıyacağımız yeni yerinde hazırlıklarını yapacağız. Futbol bu kulübün en önemli mekanizmalarından. Florya'ya bir elimiz değecek.

ARDA TURAN SORUSUNA CEVAP


Arda Turan, için herhangi bir düşüncem yok!

İşte o anlar:


FATİH TERİM'DEN SONRA İKİNCİ BOMBA


Fatih Terim'i tekrar takımın patronu yapan Dursun Özbek yönetimi bombaları birbiri ardına patlatmaya hazırlanıyor.

Yönetim, UEFA Kupası'nın efsane kadrosunun demirbaşlarından Claudio Taffarel'i de geri getirmek için düğmeye bastı.

Taffarel'in, Terim'in son döneminde olduğu gibi kaleci antrenörü olarak görev yapması planlanıyor.

1.5 YILLIK ANLAŞMA


Doğan Haber Ajansı’nın son dakika bilgisine göre; Galatasaray Kulübü, teknik direktör Fatih Terim ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Tecrübeli çalıştırıcı saat 16:00’da Türk Telekom Stadı’nda düzenlenecek törenle basın karşısına çıkacak.

Terim sabah saatlerinde eşofmanlarını giyerek Florya Metin Oktay Tesisleri’nde sahaya çıktı.

İŞTE FATİH TERİM'İN YILLIK MALİYETİ


Terim yıllık 2.2 milyon Euro garanti ücret alacağı öğrenildi. İmparator'un Şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'ne katılım bonusu olarak da 500 bin Euro daha alabileceği belirtiliyor.

İlk antrenmanına bugün çıkması beklenen Fatih Terim'in Florya'ya ulaştı. Tecrübeli teknik adamın Pazar günü oynanacak Göztepe maçında da sahada olması bekleniyor.

KAP'a 'anlaşmaya varıldı' bildirisi yapılmadan önce antrenmana çıkamayacak olan Terim'in bu sabah 11.00'deki çalışmada yer almayacağı belirtildi.

Eşofmanlarını giyen tecrübeli teknik adam 1549 gün sonra yeniden Galatasaray idmanına çıktı. Terim'in sahaya indiği sırada yardımcıları yanında yoktu.

Fatih Terim'in Florya'dan ilk görüntüleri:




'NEREDE KALMIŞTIK'


Galatasaray Kulübü'nü etiketleyen Terim, "Nerede kalmıştık" mesajını gönderdi.





Felipe Melo'dan Fatih Terim'e tweet!

BORSAYA BİLDİRİLDİ


Sarı-kırmızılılar şu açıklamayı yaptı:

Şirketimiz Futbol A Takımı Teknik Direktörlüğü görevi için Fatih Terim'le görüşmelere başlanmıştır.


GÖZTEPE MAÇINDA SAHADA


Fatih Terim, pazar günü Galatasaray'ın başında Göztepe maçına çıkacak. Fatih Terim'in yardımcıları Elmander ve Hasan Şaş oldu.



16 KUPA KAZANDIRDI


Sarı-kırmızılı takımın başına 4. kez geçen Fatih Terim'in kariyeri kupalarla dolu. Daha önce farklı dönemlerde toplam 3 defa Galatasaray'ın başına geçen Terim, kulübe tam 16 kupa kazandırdı.


Son Dakika! Fatih Terim yeniden Galatasaray'da (Fatih Terim kimdir?)


Sarı-Kırmızılı ekipte ilk kez 1996-1997 sezonunda göreve getirilen Fatih Terim, ilk dönemindeki 4 sezonda Sarı-Kırmızılı kulübün müzesine 12 kupanın girmesini sağladı.

Takımıyla ilk döneminde ligde üst üste 4 kez şampiyon olan Terim, TSYD Kupası'nda 1997-98, 1998-99 ve 1999-2000 sezonu şampiyonluklarını elde etti.

Türkiye Kupası'nı 1998-99 ve 1999-2000 sezonlarında kazanan takımın başında bulunan Terim, 1996 ve 1997 yıllarında takımına Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da kazandırdı.


Galasaray'ın Fatih Terim hamlesi Alman basınında

EN BÜYÜK BAŞARISI UEFA KUPASI


Terim yönetiminde Galatasaray, Türk futbol tarihinin ilk Avrupa kupası olan UEFA Kupası şampiyonluğunu 2000 yılında finalde İngiliz ekibi Arsenal'i eleyerek müzesine götürdü.



Fatih Terim 4. kez Galatasaray'ın başına geçti. Sarı-kırmızılılar kötü gidişatın ardından Terim'in gelmesiyle birlikte gözünü yeni zaferlere dikti.

Galatasaray'da 2002-2003 sezonunda başlayan ve 2003-2004 sezonunun son 8 haftasına kadar süren ikinci döneminde hiçbir kulvarda şampiyonluk elde edemeyen Terim, üçüncü döneminde üst üste 2 lig şampiyonluğu, 2 de TFF Süper Kupa şampiyonluğuna imza attı.


'ŞİMDİ GÜZEL OLACAK'


Abdurrahim Albayrak'tan Fatih Terim paylaşımı.



GALATASARAY FATİH TERİM'İ BÖYLE DUYURDU!


'Galatasaraylı Fatih Terim yuvasına dönmüştür​'



Terim'in tweetinin ardından Galatasaray 'Burada kalmıştık hocam...' diye cevap verdi.



Merve Terim de Galatasaraylı taraftarlara müjdeyi verdi

'İMPARATOR'


Fatih Terim'in gelişi sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, taraftarların yanı sıra kulüpten önemli isimler de 'Terim' mesajı paylaştı.

Galatasaray'ın resmi sosyal medya hesabı üzerinden 'Galatasaraylı Fatih Terim yuvasına dönmüştür' mesajıyla, tecrübeli teknik adamın Florya Metin Oktay Tesisleri'nden bir fotoğrafı paylaşıldı.

A Takım İdari Menajer Yardımcısı Mert Çetin de Fatih Terim ile bir fotoğrafını paylaşarak, fotoğrafın altına "İmparator" notunu düştü.



TUDOR'UN GALATASARAY KARİYERİ


15 Şubat 2017'de Karabükspor'dan sürpriz bir şekilde ayrılarak Galatasaray'da Mustafa Denizli'nin yerine büyük beklentilerle geçen Igor Turdor'un Galatasaray macerası istediği gibi gitmedi.

Hırvat çalıştırıcı Galatasaray'daki ilk yarım sezonluk bölümde Süper Lig'de 64 puanla 4.sırada tamamladı. Yeni sezona büyük beklentilerle başlayan Galatasaray Avrupa'da sürpriz Östersunds yenilgisi sonrası taraftarlardan Tudor'a büyük tepki gelmişti.

Ligde alınan iyi sonuçlara rağmen Hırvat çalıştırıcının derbilerde istenilen performansı gösterememesi ve sürekli taktiksel değişiklik yapması bardağı taşıran son damla oldu ve Tudor'un görevine 18 Aralık 2017'de yani ligin 16. haftasında son verildi.


BU İSİMLERLE YOLLAR AYRILACAK


Hürriyet'te yer alan habere göre; Fatih Terim Galatasaray'da Florya'nın anahtarını isteyecek. Terim yıllardır birlikte çalıştığı ekibi de kendisiyle beraber getirecek. Bu nedenle bazı isimler ile yollar ayrılacak.
Bu isimlerin başında Cenk Ergün geliyor. Sportif direktörlük görevi artık devam etmeyecek. İsterse eski pozisyonunda çalışacak. İdari menajerlik görevine ise Şükrü Hanedar getirilecek.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nin mevcut müdürü Mehmet Keçe...

Dursun Özbek'in sahip olduğu Point Oteli'nde satın alma müdürü olarak çalışıyordu. Yolcular arasında o da var.

Fatih hoca'nın yıllardır yanından ayırmadığı Fahri Yılmaz Florya Tesisleri'nin yeni müdürü olacak.
Hasan Tankaya futbol takımının basın sorumlusu gidecek bir başka isim de o...

Hasan Tankaya'nın yerine Terim'in çok güvendiği Hande Sümertaş gelecek.

Alt yapı sorumulusu Emrah Bayraktar ile Fatih İbradı'nın arasının iyi olmadığı konuşuluyor.
Fatih İbradı Galatasaray'da uzun dönem alt yapı sorumlusu olarak çalıştı. Fatih İbradı Emrah Bayraktar ile birlikte çalışmak istemiyor. Terim'in ekibinde yer alan Bülent Bayraktar'ın da sağlık ekibinin başına gelmesi bekleniyor.


FATİH TERİM KİMDİR?



4 Eylül 1953 yılında Adana'da geldi. Babası Kıbɾıs Tüɾkü olan Fatih Teɾim futbola Ceyhanspoɾ'da başladı. Daha sonra Adana Demirspor'a transfer olan Terim burada gösterdiği olağanüstü performans ile G.Saray'a transfer oldu.

Galatasaray forması ile 327 resmi maçta forma giyen Fatih Terim adını efsanelerin arasına yazdırdı. Futbol hayatı boyuncu 51 kez A Milli Takım foɾması giydi İlk kez 1987-1989 sezonları arasında teknik direktörlük yapan Terim, 1996-2000 sezonları arasında G.Saray'ın başına geçti ve 4 lig, 2 Tüɾkiye Kupası, 1 UEFA Kupası kazandıɾdı.

Fatih Terim'in çalıştırdığı tüm takımlar:

1987-1989 yılları arasında Ankaragücü takımını çalıştırdı
1989-1990 yılları arasında Göztepe takımını çalıştırdı
1990-1993 yılları arasında Türkiye U-21 takımını çalıştırdı
1993-1996 yılları arasında Türkiye takımını çalıştırdı
1996-2000 yılları arasında Galatasaray takımını çalıştırdı
2000-2001 yılları arasında Fiorentina takımını çalıştırdı
2001 yılında Milan takımını çalıştırdı
2002-2004 yılları arasında Galatasaray takımını çalıştırdı
2005-2009 yılları arasında Türkiye takımını çalıştırdı
2011-2013 yılları arasında Galatasaray takımını çalıştırdı
2013 - 2017 yılları arasında Türkiye takımını çalıştırdı.Terim en son haziran ayında Makedonya maçında görev yapmıştı


Adı yetti! Galatasaray hisseleri Fatih Terim ile yüzde 7 yükseldi

Haberin Devamı