Spor Fenerbahçe'den Valbuena için resmi açıklama

Fenerbahçe'den Valbuena için resmi açıklama

Paylaş
Fenerbahçe'den Valbuena için resmi açıklama

Fenerbahçe Kulübü, Fransız futbolcu Mathieu Valbuena'nın transferi konusunda prensipte anlaşma sağlandığını açıkladı. Marsilya'da transferi doğruladı.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kulübümüz, profesyonel futbolcu Mathieu Valbuena ve takımı Olympique Lyon ile yaptığı görüşmeler sonucu kulübümüze transferi konusunda prensip anlaşmasına varmıştır. Resmi transfer dönemi açıldıktan sonra Mathieu Valbuena ile sözleşme imzalanacaktır."



Lyon ise yaptığı açıklamada, Valbuena'nın Fenerbahçe'ye transferini açıkladı!



Sarı-Lacivertliler, Frasnız ekibine 1.5+1 milyon Euro bonservis ödeyecek.

İşte Valbuena'nın 2017 performansı:

MATHIEU VALBUENA KİMDİR?


28 Eylül 1984'te Bruges'da doğan Valbuena, futbol kariyerine Bordeaux'ta başladı. 19 yaşında Libourne St. Seurin'in yolunu tutan Valbuena, burada geçirdiği iki sezonun ardından Marsilya'ya transfer oldu ve yıldız olmanın ilk adımlarını bu transferle attı.

8 sezon boyunca Fransız devi Marsilya'nın formasını giyen Valbuena, 2014'te 7 milyon euro karşılığında Rus ekibi Dinamo Moskova'nın yolunu tuttu.



Rusya'daki ikinci yılında sezon başında takımdan ayrılan Valbuena, Fransa'ya döndü ve Lyon'a transfer oldu. O sezon sonunda Valbuena'nın eski takımı Dinamo Moskova, küme düştü.

Lyon formasıyla etkili bir performans sergileyen Valbuena, iki sezon geçirdiği Fransız ekibinde adından söz ettirdi. Ancak Fransa'ya dönüşü Lyon ile olduğu için Marsilya taraftarının nefretini kazandı.

Fransa Milli Takımı'yla 2014 Dünya Kupası'nda görev yapan Valbuena, EURO 2016 kadrosunda ise yer almadı.



Fransız yıldız, geçen sezon Lyon formasıyla 26'sı ilk 11'de olmak üzere toplam 43 maçta forma giydi ve bu maçlarda 10 gol, 7 asistlik performans sergiledi.

32 yaşındaki Valbuena, UEFA Avrupa Ligi'nde Lyon ile eşleşen Beşiktaş'a karşı da etkili bir performans sergilemişti.

Haberin Devamı