Spor Fenerbahçe - Sturm Graz maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Fenerbahçe - Sturm Graz maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Paylaş
Fenerbahçe - Sturm Graz maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda temsilcimiz Fenerbahçe'nin Sturm Graz ile oynayacağı maçın yayınlanacağı kanal belli oldu. Rakibimizi yakından tanıyalım. İşte Sturm Graz'ın Türk takımları ile ilgili geçmişi ve tüm detaylar

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Avusturya'nın Sturm Graz takımıyla eşleşti. Sarı-lacivertlilerin, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi, Karadağ ekibi Mladost'u eleyen Avusturya temsilcisi Strum Graz oldu

MUHTEMEL 11'LER


Fenerbahçe: Volkan Demirel - Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Mehmet Ekici, Nabil Dirar, Alper Potuk , Mathieu Valbuena, Ahmethan Köse

Strum Graz: Siebenhandl- Lykogiannis, Potzmann, Koch, Maresic - Lovric, Zulj, Hierlander - Alar, Zulechner, Röcher


FENERBAHÇE - STURM GRAZ MAÇ SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?


Fenerbahçe, Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda ilk maç deplasmanda 27 Temmuz'da, rövanş ise Ülker Stadyumu'nda 3 Ağustos'ta oynanacak. Strum Graz Fenerbahçe maçı bu akşam saat 20.00'de beINSPORTS'tan naklen yayınlanacak.

AYKUT KOCAMAN: SERT BİR RAKİP


Sarı-Lacivertliler’in teknik patronu, ilk resmi maçı öncesinde basın mensuplarının karşısına çıktı. İlk olarak rakibi değerlendiren Aykut Kocaman, “Sturm Graz bireysel özelliklerinden çok takım oyunuyla ön plana çıkıyor. Tamamlanmış bir takımla oynayacağız. Avrupa Ligi’nin 3. ön eleme turunda, seri başı olmamıza rağmen sert bir rakiple eşleştik. Graz’ın en belirgin yanı kolektif yapısı. Set oyunları, savunmaya dönüşleri ve hücuma çıkışları çok iyi” diye konuştu.

'GRAZ HAZIR DURUMDA'


Özellikle birkaç sezondur Fenerbahçe’nin istenilenin dışında olduğunu söyleyen başarılı teknik adam, “Birçok şeyi değiştirmek gerekiyor. Ancak şu anda oyun formunda bunu yaptığımızı söylemek için erken. Hazır olan bir takımla, hazır olmaya çalışan takımın maçı olacak. Bizim avantajımız bireysel anlamda tecrübe ve kalitemizin yüksek olması” dedi.

KADROYLA İLGİLİ İPUCU


Aykut Kocaman, Van Persie’nin yerine yapacağı tercihle ilgili soruya, “Şu anki düşüncem, genel tecrübesi yüksek bir oyuncu yerine pozisyon tecrübesi yüksek bir oyuncu kullanmak. Bu nedenle Ahmethan Köse’ye şans vereceğim” ifadelerini kullandı. Kocaman, ilk etapta birbiriyle uyumu olan isimleri kullanmayı planladığını söyleyerek bugünkü maçta Volkan Demirel ve Şener’i tercih edeceğinin de sinyalini verdi.

FODA: FAVORİ FENER AMA...


Fenerbahçe’nin rakibi Sturm Graz’da teknik direktör Franco Foda, temsilcimize övgüler yağdırdı. Foda, “Fenerbahçe çok iyi bir takım. Valbuena, Dirar, Van Persie gibi çok önemli oyunculara sahipler. Henüz ligleri başlamadı. Biz de hazırlık maçlarını izledik. Defansta çok organize bir ekip. Eksikleri var ancak bence bu bizim için avantaj değil. Geniş bir kadroya sahipler. Eksiklerin yerini tamamlarlar” ifadelerini kullandı. Alman çalıştırıcı, temsilcimizin turun favorisi olduğunu söyleyerek, “Dezavantajlı olan taraf biziz. Ancak favori olmayan takımların da birçok kez kazandığına şahitlik ettik. Maça çok iyi hazırlandık. Bu tura iyi bir şekilde geldik. Dolu tribünler önünde sahaya çıkacağız. İyi bir performans sergilemek istiyoruz” diye konuştu. Foda ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan sağ kanat oyuncusu Hierlander de Fenerbahçe’nin çok kaliteli bir takım olduğunu ve kendilerini zor bir maçı beklediğini söyledi.

BİLETLER SATIŞA ÇIKTI


Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Avusturya'nın Sturm Graz takımıyla 3 Ağustos Perşembe günü oynayacağı rövanş maçının biletleri satışa çıktı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, 50 ila 240 lira arasında değişen biletlerin sadece "www.passo.com.tr"den satışa sunulduğu belirtildi.
Biletleri bugün Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu, kongre üyeleri ve temsilci üyelerinin, yarın ise Fenerbahçe Kart sahipleri ve Fenercell abonelerinin satın alabileceği ifade edildi.

Genel satışın ise 26 Temmuz Çarşamba günü başlayacağı kaydedildi.

NORVEÇLİ HAKEM YÖNETECEK


Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Sturm Graz'la yapacağı maçı Norveç Futbol Federasyonu'ndan Ola Hobber Nilsen yönetecek.


GALATASARAY'A KAYBETMEDİ!


Sturm Graz, tarihinde daha önce iki kez Galatasaray'la eşleşti. Avusturya temsilcisi 2000-2001'de UEFA Şampiyonlar Ligi, 2009-2010 sezonunda ise UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray'a rakip oldu.

2000 - 2001'deki 2 - 2'lik skorla biten karşılaşma uzun bir süre tartışmalara neden olmuştu. Galatasaray'ın grubundaki diğer maçta Glasgow Rangers ile Monaco arasındaki maçın berabere bitmesinin ardından Ali Sami Yen Stadı’ndaki Galatasaray-Sturm Graz maçındaki 2-2’lik skor her iki takımı da üst tura taşıyordu. Galatasaray ve Sturm Graz’lı futbolcular da son dakikaları hiç atak yapmadan karşılıklı paslaşmalarla tamamlamıştı.




'ŞİKE DAVASINDA' YER ALDI


Şike davasının 5. duruşmasında savunmasını yapan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın avukatları ile diz üstü bilgisayarda Galatasaray'ın 2000 yılında oynadığı Strum Graz maçını duruşmada izletmişti


Sturm Graz, 2008-2009 dönemindeki karşılaşmaları ise Avrupa Ligi gruplarında gerçekleşti. Sturm Graz, Galatasaray ile kendi sahasında oynadığı maçı 1-0 kazanırken İstanbul'da oynanan maçta ise 1-1 beraberlikle bitirdi.


STURM GRAZ'I TANIYALIM


Avusturya Bundesliga'da mücadele veren Sturm Graz, kulüp tarihinde 3 defa lig şampiyonu oldu. 1909 yılında kurulan siyah-beyazlı takım, maçlarını 15 bin 400 kişilik UPC Arena'da oynuyor. Franco Foda'nın yönetiminde bulunan Sturm Graz, geçen sezonu 10 takımın yer aldığı ligde 3. sırada tamamladı.

Toplam kadro değeri 14,25 milyon Euro olan Avusturya ekibinin en pahalı futbolcusu (1,75 milyon Euro) ise Yunan sol bek Charalampos Lykogiannis.



EN ETKİLİ OYUNCUSU ALAR


Sturm Graz'ın en etkili oyuncusu olarak forvet Deni Alar ön plana çıkıyor. Avusturyalı oyuncu, geçen sezon ligde 34 maçta 16 gol atarak gol krallığı yarışında, Austria Wien'de 17 kez fileleri havalandıran Olarenwaju Kayode'nin ardından ikinci sırada yer aldı.

Haberin Devamı