Spor Galatasaray- Fenerbahçe derbisinden rakamlar

Galatasaray- Fenerbahçe derbisinden rakamlar

Paylaş
Galatasaray-  Fenerbahçe derbisinden rakamlar

Saat 19:30'da oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe derbisiyle ilgili tüm istatistikler

Süper Lig'de 9. Hafta karşılaşmalarında
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak dev derbi için geri sayım başladı. İki ezeli rakip, hafta sonunda oynanacak mücadelede 386. kez karşı karşıya gelecek.

FENERBAHÇE, GALATASARAY'A KARŞI ÜSTÜN


108 yıllık ezeli rekabette Fenerbahçe, geride kalan 385 maçın 146'sını kazandı. Galatasaray'ın ise Fenerbahçe'ye karşı 123 galibiyeti bulunuyor. İki takım arasında bugüne dek oynanan maçların 116'sı ise beraberlikle sona erdi. Ezeli rekabette Fenerbahçe'nin attığı 532 gole, Galatasaray 482 golle karşılık verdi.


EN FARKLI SKORLAR


Galatasaray, Fenerbahçe’yi 7-0, Fenerbahçe ise Galatasaray’ı 6-0 yenerek, 108 yıllık rekabette en farklı skorlu galibiyetleri aldı.


EKİM AYINDAKİ 31. RANDEVU


Rekabette ekim ayındaki 31 randevuda Fenerbahçe 12, Galatasaray 5 kez kazandı. İki takımın bu sezon kadrolarda bulunan futbolcular içinde sadece 5’i rekabette gol sevinci yaşadı.

Galatasaray’da Selçuk İnan (3), Fenerbahçe’de ise Robin van Persie (2), Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk ve Josef de Souza derbide gol attı. Rekabetin gol kralı, 27 golle Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel


LİGDE 121. KARŞILAŞMA


Fenerbahçe ile Galatasaray, 60. sezonunu geçiren lig tarihinde ise 120 kez karşı karşıya geldi.

Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe'nin rakibine galibiyet sayılarında 50'ye 33'lük bir üstünlüğü bulunuyor. Kalan 37 karşılaşmada ise eşitlik boulmadı. Lig maçlarında Fenerbahçe 154, Galatasaray ise 116 gol kaydetti.

Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesi istatistikler Bu dev derbi öncesi iki teknik adam da hesap yaparken istatistik olarak öne çıkan bir detay dikkat çekti.


İLK GOLÜ ATAN KAZANIYOR


Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan son 14 derbide azımsanmayacak bir istatistik ortaya çıktı. Galatasaray ve Fenerbahçe arasında son 14 yılda oynanan 31 derbide ilk golü atan takımlar %85,50 oranında galibiyet aldı. Fenerbahçe hatırlanacağı üzere son 2 derbide ilk golü atan taraf olmuş ve maçları 2-0 - 1-0 kazanmıştı.


TOPLA DAHA ÇOK OYNAMA HER ŞEY DEĞİL


Topa sahip olma oranının yüksek olmasının maçı kazanma noktasında etkisinin az olduğu Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde de görülüyor. Süper Lig'de Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş arasında oynanan son 11 derbide topla daha fazla oynayan takımlar galibiyet alamadı.


Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesi Gomis'ten paylaşım



Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin iddaa oranları



Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi bir ilk



Serhat Akın'dan çok özel açıklamalar



Galatasaray Fenerbahçe derbisi hangi gün saat kaçta hangi kanalda?



Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesi Pascal Nouma'dan Galatasaray'a eleştiri


Haberin Devamı