Spor Galatasaray - Medipol Başakşehir maçı özeti

Galatasaray - Medipol Başakşehir maçı özeti

Paylaş
Galatasaray - Medipol Başakşehir maçı özeti

Süper Lig'in 29. haftasının en önemli maçında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Medipol Başakşehir'i ağırladı. Şampiyonluk yarışında son derece önemli olan karşılaşmada gülen taraf sarı kırmızılı ekip oldu. Galatasaray, 60. dakikada Mariano ve uzatma dakikalarında Adebayor'un kendi kalesine attığı golle 3 puanın sahibi oldu

Haftaya 57 puanla 3. sırada giren Galatasaray, ligde 59 puanla averajla ikinci sırada bulunan Medipol Başakşehir'i ağırladı. Ligin bitimine haftalar kala şampiyonluk yolunda çok önemli bir yere sahip olan karşılaşmadan ev sahibi ekip Brezilyalı oyuncusu Mariano'nun sol ayağıyla ceza alanı dışından çok bir şutuyla öne geçti. Ardından sarı kırmızılı ekip Adebayor'un kendi kalesine topu göndermesiyle sahadan 2 - 0'lık skorla galip ayrıldı.

Arda Turan: Allah için yaşıyorum


Arda Turan'dan hakeme sert sözler! 'Benimle konuşurken yüzüme bakacaksın'


Fatih Terim'den Arda Turan yorumu


Galatasaray'dan Medipol Başakşehir'e gönderme

MAÇ ÖZETİ

Galatasaray 2 - 0 Medipol Başakşehir

90.DK: Hakem son düdüğü çaldı. Maç sona erdi.

90.DK: GOL! Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Belhanda'nın kullandığı korner atışında Serdar Aziz vurdu, Adebayor'dan seken top kaleye gitti ve Galatasaray, skoru 2-0 yaptı.

83.DK: Clichy'nin sol kanattan açtığı ortada uzak direkte Caiçara vurdu. Top önce direğe çarptı sonra Muslera'nın ellerinde kaldı!

80.DK: Mariano, sağ kanattan bir kez daha ortaladı ancak savunma topu uzaklaştırdı. O bölgede Galatasaray'da sadece Gomis bulunuyordu.

73.DK: Fatih Terim'den ilk değişiklik geldi. Fernando saha kenarına yönelirken onun yerine Tolga Ciğerci oyuna dahil oldu.

72.DK: Emre Belözoğlu oyundan çıkıyor. Yerine giren isim İrfan Can Kahveci.

65.DK: Arda Turan oyundan çıkıyor! Arda oyundan alınırken tribünler büyük tepki gösterdi.

60.DK: GOL! Galatasaray Mariano'yla golü buluyor. Topu çok iyi süren Mariano, ceza sahası dışından sol ayağıyla uzak direğe gönderdiği plase şut ile harika bir gol attı ve takımını zorlu maçta 1-0 öne geçirdi.

52.DK: Rodrigues, sol kanattan topu sağ ayağına çekip sert bir vuruş çıkardı. Babacan kale direğinin hemen yanında iyi bir kurtarış yaptı.

50.DK: Başakşehir gole çok yaklaştı! Emre'nin sol çaprazdan yerden sert vuruşunu Muslera güçlükle kurtardı.

46.DK: İkinci yarı başladı

İlk yarı sona erdi. Galatasaray 0 - 0 Medipol Başakşehir

Emre Belözoğlu'ndan olay hareket

45.DK: Başakşehir'de Emre Belözoğlu sarı kart gördü. Emre Belözoğlu kenara dönerek, "Bunların hepsini yazın" şeklinde bir el işareti yaptı.

44.DK: Galatasaray gole çok yaklaştı. Gomis'in vuruşu savunmanın müdahalesiye üst ağlarda



40.DK: Galatasaray'ın kullandığı kornerde savunmadan gelen Denayer kafa vuruşunu yaptı Volkan Babacan topu çok iyi kurtardı.

37.DK: Emre Belözoğlu'nun kullandığı frikik az farkla dışarıda.

36.DK: Elia'ya yaptığı faul sonrası hakem Halil Umut Meler maçın ilk sarı kartını Mariano'ya gösterdi. Başakşehir etkili bir yerden frikik kullanacak

34.DK: Ceza sahası civarında topla buluşan Belhanda'nın şutunu Volkan Babacan kontrol etmeyi başardı

30.DK: Emre Belözoğlu, çok sert bir hareketle Garry Rodrigues'e faul yaptı. Hakemin kart çıkarmaması üzerine Galatasaray taraftarları çok sinirlendi.

27.DK: Maçta tempo oldukça düştü. Başakşehir, Galatasaray kalesine yakın pres yapmaya devam ediyor.

24.DK: Başakşehir bu dakikalarda daha tehlikeli ataklar geliştiriyor. Visca'nın ortasında Adebayor, kafa ile topu altı pasa indirdi ancak orada sadece Muslera vardı.

21.DK: Clichy bu dakikalarda atağa katıldı. Başakşehir, sol kanattan atak geliştiriyor. Top, yaklaşık bir dakikadır Başakşehirli futbolcularda.

19.DK: Başakşehir bu kez Elia ile geldi. Sağ çaprazda topla buluşan Elia bekletmeden sert bir vuruş çıkarttı. Top, kalenin solundan dışarı çıktı.

17.DK: Sağ kanattan Edin Visca'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Adebayor istediği vuruşu yapamıyor. Aut.

13.DK: Aynı pozisyonda Donk, Arda'dan sonra Emre ile de çarpıştı. Emre ile Arda aynı anda yerde kaldı.

9.DK: Sağ kanatta topla buluşan Garry Rodrigues, kötü bir orta çıkardı ve top farklı bir şekilde dışarı çıktı.



8.DK: Arda Turan, Garry Rodrigues'i faul ile durdurdu. Galatasaray, kendi yarı sahasında kısa paslarla atağa çıkıyor.

4.DK: Galatasaray maçtaki ilk tehlikeli pozisyonunu yakaladı. Rodrigues'in vuruşunu Volkan Babacan kurtardı korner. Kullanılan kornerde Başakşehir savunması tehlikeyi uzaklaştırdı, Nagatoma topa gelişine vurdu. Aut.

2.DK: Başakşehir, Adebayor'a uzun top atarak pozisyon arıyor.

1.DK: Maç başladı. Her iki takıma da başarılar

Galatasaray'ın ilk 11'i:

Muslera, Mariano, Denayer, Serdar, Nagatomo, Donk, Fernando, Belhanda, Feghouli, Garry Rodrigues, Gomis

Medipol Başakşehir'in ilk 11'i:

Volkan, Clichy, Epureanı, Da Costa, Caiçara, Mahmut, Emre, Arda, Elia, Visca, Adebayor


ISLIKLANDI


Arda Turan, Türk Telekom Stadyumu'na ısınma öncesi sahaya çıktığı zaman, Galatasaraylı taraftarlar tarafından ıslıklandı.

Arda Turan'a Galatasaray tribünlerinden tepki


Galatasaray - Medipol Başakşehir maçı öncesi Yasin Öztekin ve Arda Turan

'DERBİ GİBİ SÖYLEMLERDEN KEYİFLİ ANLAR ÇIKARMALIYIZ'


Abdullah Avcı zorlu Galatasaray maçı öncesi yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

'Galatasaray'ın geçen hafta kaybetmesi bizim taktiğimizde bir değişiklik yaratmadı. Galatasaray'a iyi bir şekilde çalıştık, bizim de oyun organizasyonlarımız ve inandığımız bir oyun var. Hafta içi harika enerji yüksekliği vardı. Harika bir durumumuz var.

Senenin büyük maçı olarak konuşuluyor, derbi gibi söylemlerden keyifli anlar çıkarmalıyız. Kazanmak ve cesaretli oynamak için buradayız. Kazanırsak önemli mesafe kat edeceğiz.'


'LİDER OLMAK İÇİN UĞRAŞACAĞIZ'


Maç öncesi Fatih Terim'den açıklamalar:

'Artık her maç çok kritik, zaten geçen hafta da çok kritik 3 puan kaybettik. Ümit ederim her maçın kayıpsız tamamlanacağı bir devreye girdik. Burada lider olmak için seyircimizle ve oyuncularımızla beraber uğraşacağız.

Bazen takımda değişiklikler olabiliyor. Bugün Maicon'un yerine Denayer'i, Selçuk'un yerine Donk'u koyduk. Hep beraber oynuyoruz oyunu. Kafamızdaki bir taktik anlayış sebebiyle böyle karar verdik. İnşallah müdahalemize ve dokunmamıza gerek kalmaz, hepsi iyi oynar.'


FATİH TERİM VE ABDULLAH AVCI İKİNCİ KEZ


Fatih Terim ile Abdullah Avcı 2. kez karşı karşıya geliyor. 11 Eylül 2011’deki ilk maçta Avcı yönetimindeki Başakşehir, Atatürk Olimpiyat’ta Terim’li Galatasaray’ı 2-0 mağlup etmişti.

3 FUTBOLCU CEZA SINIRNDA


Medipol Başakşehir’de, Galatasaray karşılaşması öncesinde Emmanuel Adebayor, Junior Caiçara ve Mahmut Tekdemir sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu üç oyuncu karşılaşmada kart görmeleri halinde, 30. haftadaki Kayserispor karşılaşmasında oynayamayacak.


20. RANDEVU


Eski adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un 2007-2008 sezonunda ilk kez Süper Lig’de yer almasıyla başlayan rekabette geride kalan 19 maçtan 9’unu Galatasaray, 6’sını Medipol Başakşehir kazandı, 4’ü de berabere sonuçlandı.


5-1'LİK GALİBİYET


Rekabetteki son 4 maçı kazanamayan Galatasaray’ın 32 golüne, son 3 randevudan galibiyetle ayrılan Medipol Başakşehir 31 golle cevap verdi. Sezonun ilk yarısında 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda yapılan müsabakayı Medipol Başakşehir 5-1 kazandı.


CANLI YAYIN: Galatasaray Başakşehir maçı canlı izle: Bein Sports şifresiz izle

Haberin Devamı