Gündem Gaziantep'teki canlı bomba operasyonuyla ilgili yeni detaylar

Gaziantep'teki canlı bomba operasyonuyla ilgili yeni detaylar

Paylaş
Gaziantep'teki canlı bomba operasyonuyla ilgili yeni detaylar

Türkiye dün Gazinatep'ten genel son dakika haberiyle sarsılmıştı. DEAŞ'ın canlı bomba hücre evine yapılan baskında canlı bomba kendisini patlatmış, 3 özel harekat polisi şehit düşmüştü. Canlı bombanın kendisini laborant olarak tanıttığı ve evi bu şekilde tuttuğu belirlendi

DEAŞ’ın en önemli örgütlenme merkezi olduğu ortaya çıkan Gaziantep’te dün 2 hücre evine düzenlenen operasyonda 3 polis şehit oldu, 5’i polis 4’ü Suriye vatandaşı 9 kişi yaralandı. Ölen teröristlerden biri örgütün Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cebael. DEAŞ’ın cemevine saldırı planladığı belirlendi

YUNUS DURMAZ'IN YERİNE GEÇMİŞ!

(Mayıs elinde ölü geçirilen Yunus Durmaz)
Gaziantep
’te polisin düzenlediği operasyonda kendisini patlatan Mehmet Kadir Cabael’in, mayıs ayında ölü ele geçirilen DEAŞ’ın Türkiye eylem sorumlusu Yunus Durmaz’ın yerini aldığı öğrenildi. Gaziantep’te dün ölü olarak ele geçirilen ‘Ebu Hafs’ kod adlı Mehmet Kadir Cabael ile ilgili önemli bilgilere ulaşıldı.

Gaziantep Emniyeti ve MİT’in ortaklaşa yaptığı çalışma sonucu, geçen mayıs ayında yakalanacağını anlayınca kendisini patlatan DEAŞ’ın Türkiye sorumlusu Yunus Durmaz’ın yerine Mehmet Kadir Cabael’in geçtiği saptandı. Cabael’in, Türk-Kürt ve Sünni-Alevi çatışması çıkarmak için eylem hazırlığında olduğu ve kontrolündeki hücrenin saldırı düzenlenmek için harekete geçtiği belirlendi. Ekipler, bu gelişmeler üzerine harekete geçti.



CABEL'İN DAHA ÖNCE ‘PARMAK İZİ’ BULUNMUŞTU
Cabael’in, Ankara Garı önünde yaşanan saldırının planlayıcılarından olduğu saptanırken, 20 Ağustos’ta Gaziantep’te 57 kişinin can verdiği ‘kına gecesi’ katliamının emrini verdiği iddiası da araştırılıyor.

Gar saldırısını gerçekleştiren canlı bombaları Gaziantep’ten Ankara’ya götüren aracı kullandığı belirlenen ve 14 Kasım 2015’te polisin evine yaptığı baskın sırasında üzerindeki bombaları patlatan İbrahim Halil Durgun’un evinde, Mehmet Kadir Cabael’in parmak izi bulunmuştu.

Cabael, İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı turuncu listede 600 bin TL ödülle aranıyordu.

5'İ CANLI 3'Ü ARAÇLA TOPLAM 8 BOMBALI SALDIRI PLANLIYORLARDI
Gözaltına alınan teröristlerin 5’i canlı, 3’ü araçla olmak üzere toplam 8 bombalı saldırı yapmayı hedefledikleri de öğrenildi.
Mehmet Kadir Cabael’in yönettiği DEAŞ hücrelerinin, Alevi dernekleriyle maç, askeri sevkıyat ve yargı mensuplarına yönelik eylem hazırlığında oldukları kaydedildi.

DEAŞ’lı teröristlerin kendilerini patlattığı evler, harabeye döndü.

ŞEHİT POLİSLERİN İSİMLERİ
Gaziantep’te DEAŞ’ın hücre evine dün düzenlenen operasyonda canlı bombanın kendisini patlatması sonucu şehit olan özel harekat polislerinin, İlhan Güleç (40), Yaşar Polat (24) ve Hüseyin Yenice (50) olduğu açıklandı. Şehit polisler bugün törenle memleketlerine uğurlanacak. İlhan Güleç Kahramanmaraş’ta, Yaşar Polat Kilis’te, Hüseyin Yenice ise Osmaniye’de toprağa verilecek.


"KENTTE 4 MAHALLE DEAŞ'IN ELİNDE"
Gaziantep’te 20 Ağustos’ta bir kına gecesine düzenlenen saldırıdan sonra kente giden CHP’li milletvekili heyetinden Elif Doğan Türkmen, DEAŞ’ın kentte 3-4 mahalleyi kontrolü altında tuttuğunu ileri sürmüştü. Türkmen, “Görüştüğümüz vatandaşlar DEAŞ’ın Gaziantep’te çok etkili şekilde yapılandığını anlattı. 3-4 mahalle resmen onların eline geçmiş durumda. Kurtarılmış bölge adeta. İktidarın buna göz yumduğu yönünde bir inanç var halkta” demişti.


DAEŞ'in kilit ismi kendini patlattı



İçişleri Bakanlığı'ndan Gaziantep açıklaması



Hücre evlerine operasyon



Gaziantep’teki patlamadan görüntüler