Dünya Google hesapladı: Dünyanın coğrafi merkezi Çorum

Google hesapladı: Dünyanın coğrafi merkezi Çorum

Paylaş
Google hesapladı: Dünyanın coğrafi merkezi Çorum

Dünyanın önde gelen arama motorlarından Google'a göre dünyanın coğrafi merkezi Çorum...

NASA ve Google işbirliğinde gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında, dünyanın coğrafi koordinatları belirlenerek ulaşılan sonuçta, Çorum İli dünyanın merkezi olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Bir Reddit kullanıcısı da, Google Maps aracılığıyla gerçekleştirdiği çalışma sonucunda aynı sonuca ulaşmasının ardından dünyanın merkezine ilişkin sorular ortadan kalkıyor gibi gözüküyor.

DÜNYANIN KARASAL MERKEZİ!

40°52' Kuzey Paralelleri, 34°34' Doğu Meridyenleri olarak tespit edilen dünyanın tam ortada yer alan konumundaki Çorum, dünyanın karasal merkezi olarak kabul görmüş durumda.

DÜNYANIN MERKEZİ NASIL HESAPLANIYOR!

Her kıtanın birbirlerine olan yüzeysel ağırlık oranlarının hesaplanmasının ardından, tümünün birbirine denk düştüğü orta nokta belirleniyor.

Bu hesaplamalar sonucunda da Türkiye'nin İç Orta Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Çorum, tüm kıtaların orta noktası olarak belirlenmiş durumda.

Haberin Devamı

DÜNYANIN MERKEZİ ARAŞTIRMALARI

Dünya merkezinin bulunmasına ilişkin ilk araştırma, 1864 yılında İskoçyalı astronomi bilim adamı, Charles Piazzi Smyth tarafından gerçekleştirilmiş; Smyth Mısır'da yer alan Keops Piramidi'ni dünyanın merkezi olarak kabul etmişti.

ABD'nin sahil kenti San Diego'dan fizikçi Andrew J. Woods tarafından 1973 yılında yapılan hesaplamalara göre, dünyanın coğrafi merkezi Ankara'nın 150 kilometre güneydoğusu olarak belirlenmişti.