Gündem Halit Akçatepe hayatını kaybetti, Halit Akçatepe kimdir?

Halit Akçatepe hayatını kaybetti, Halit Akçatepe kimdir?

Paylaş
Halit Akçatepe hayatını kaybetti, Halit Akçatepe kimdir?

Usta oyuncu Halit Akçatepe 79 yaşında yaşamını yitirdi. Halit Akçatepe'nin geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiği duyuruldu

Türkiye onu Hababam Sınıfı'nın Güdük Necmi'si olarak biliyordu.

Yeşilçam'ın usta ismi 79 yaşındaki Halit Akçatepe, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Ataşehir'deki özel bir hastanede hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz yıl felç geçiren Halit Akçatepe yürüyemiyor ve konuşamıyordu. Arkadaşlarının ziyaret taleplerini geri çeviren halit Akçatepe'nin kısa bir süre önce Bodrum'dan döndüğü öğrenildi.

HALİT AKÇATEPE'NİN ÖLÜM NEDENİ BELLİ OLDU

Halit Akçatepe'nin ölüm nedeni merak ediliyordu. Son müdahaleyi yapan Dr. Pınar Uğur, canlı yayında Halit Akçatepe'nin ölüm nedenini şu sözlerle anlattı:

Sabah tansiyon düşüklüğü ve solunum sıkıntısı olunca 112’ye haber veriliyor. 112 tarafından alındığında kalp ritminin oldukça yavaş olduğu görülüyor. Nabzının 40’larda olduğu tespit ediliyor. 112 Acil Servis ambulansı Halit Akçatepe'yi bizim hastanemize getirirken ambulansta kalp masajına başlanıyor. Biz acil serviste 40-45 dakika daha devam ettik. Kalp krizi sebepli bir ölüm. Tüm müdahaleye rağmen maalesef 14.20’de vefat etti. Halit Akçatepe hastanemize getirildiğinde kalp ve solunumu durmuş haldeydi.

Bir başka doktor ise Halit Akçatepe'yle ilgili şu bilgileri verdi: 1 hafta önce Bodrum'dan dönmüş. Kısa bir süre sonra fizik tedaviye gitme hazırlığındayken böyle bir olayla karşılaşılmış.

​​


"KARACAAHMET'E DEFNEDİLECEK"


Halit Akçatepe'nin özel hemşiresi Fatih Gedik usta sanatçının kızından aldığı bilgileri aktardı. Gedik, "Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek ama kesin bir tarih yok. Halit bey son günlerinde gayet mutluydu" ifadelerini kullandı.

KAVUŞTULAR


Tarık Akan, Halit Akçatepe, Kemal Sunal. Hababam Sınıfı'ndaki rolleriyle Damat Ferit, Güdük Necmi, Şaban... Önce Kemal Sunal aramızdan ayrıldı. Takvimler 3 Temmuz 2000 yılını gösteriyordu. Kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. Tarık Akan ise 16 Eylül 2016'da kanser yüzünden hayatını kaybetti. Hafızalarımızdan hiç silinmeyen bu üçlüden son olarak Halit Akçatepe aramızdan ayrıldı. Takvimler 31 Mart 2017'yi gösteriyordu.




​​

LİSE YILLARINDA TİYATROYLA TANIŞTI


Tiyatro ile olan tanışıklığı ilk defa lise yıllarında başlamış ve Yeşilay'ın Yeşil Sahne'sinde amatör olarak sahneye çıkmış. Halit Akçatepe bir yandan amatör olarak tiyatroculuk oynarken diğer yandan önce Edebiyat Fakültesi, sonra da Hukuk Fakültesine devam etmiş ancak tiyatro aşkı galip gelmiş ve okulu bırakmıştır. Profesyonel olarak ilk defa 1960 yılında 'Oda Tiyatrosu 4'te 'Sel' piyesiyle sahneye çıktı. Bugüne kadar 16 ayrı tiyatroda 43 piyeste rol aldı.


Halit Akçatepe filmleri (Unutulmayan Türk filmleri)


Dostlar Tiyatrosu kadrosunda yer aldı. Halit Akçatepe kimdir Birçok filmde oynayan Halit Akçatepe, reklam filmlerinde de oynadı. İlk filmlerinde figüran olarak rol aldı. Daha sonra duygusal komedilerde karakter rolleri canlandırdı. 1960 yılında Ah Nerede Vah Nerede filmiyle şöhreti yakaladı.

1970'li yılların başında oynadığı "Üç arkadaş, Sev kardeşim, Köyden indim şehre, Mavi boncuk" çok beğenildi. 1975 yılında “Hababam Sınıfı” adlı filmindeki Güdük Necmi tiplemesiyle gönüllerde yer etti.

Rıfat Ilgaz'ın "Hababam Sınıfı" romanından Umur Bugay tarafından senaryosu uyarlanan, 1975 Ertem Eğilmez yapımı "Hababam Sınıfı" sinema filminde; Kemal Sunal - İnek Şaban, Adile Naşit - Hafize Ana, Halit Akçatepe - Güdük Necmi, Tarık Akan - Damat Ferit, Münir Özkul - Kel Mahmut, Muharrem Gürses - Okul müdürü Muharrem Gür, Ayşen Gruda - Yarışma Sunucusu rolleri ile hafızalara kazındı.

Halit Akçatepe’nin 1963 yılında evlenip 1981 yılında boşandığı ilk evliliğinden Itır ve Ebru adlarında iki kızı vardır. İkinci evliliğini 1999 yılında Rezzan hanım ile yapmıştır. 2009 yılında boşandı.

Günsu adında bir kızı vardır. 2014 yılında "Karaman'ın Koyunu" adlı filmde Ferdi Akarnur, Sinan Çalışkanoğlu, Dost Elver ile birlikte rol aldı.

ERDOĞAN'DAN MESAJ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sinema ve tiyatro sanatçısı Halit Akçatepe’nin vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı

Halit Akçatepe’nin vefatı üzerine mesaj yayımlayan Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk sinema ve tiyatrosunun saygıdeğer isimlerinden Halit Akçatepe’nin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Canlandırdığı karakterler ve sanatçı kişiliği ile her yaştan vatandaşımızın sevgisini kazanmış olan usta oyuncu Halit Akçatepe, her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecektir. Merhum Halit Akçatepe’ye Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sinema ve tiyatro sanatçısı Halit Akçatepe'nin vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı.

Kılıçdaroğlu, sosyal medyadaki Twitter hesabından yayınladığı mesajında, "Bir yıldız daha kaydı. Türk sinemasının usta sanatçısı Halit Akçatepe'yi kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Türkiye'nin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, hesabından ayrıca "Hababam Sınıfı" filminden, merhum Kemal Sunal, Tarık Akan ve Halit Akçatepe'nin yer aldığı bir sahnenin fotoğrafını paylaştı.