Gündem Helin Palandöken Twitter'dan yardım istemiş

Helin Palandöken Twitter'dan yardım istemiş

Paylaş
Helin Palandöken Twitter'dan yardım istemiş

Helin Palandöken, saat 16.00 gibi okuldan çıktı. Eve gitmek için her günkü gibi arkadaşları ile Pendik Güzelyalı Tren İstasyonu’na doğru yürüyordu.

Helin Palandöken'i uzun süredir rahatsız eden Mustafa Yetgin (21), bir otomobilden indi. pompalı tüfekle ateş açtı.


KATİLLER FARKLI CÜMLELER AYNI


Karnından vurulan Helin öldü, okul arkadaşları C.Y. (17) ve d.M. (18) yaralandı. Katil, kaçtığı okulda bileklerini kesmeye kalkıştı. Kanı görünce korkup vazgeçti. Yakalandığında ilk sözü; tüm benzer cinayetleri işleyen katillerinki ile aynıydı: Seviyordum. Kıskandım.



17 yaşındaki Helin, 18 Eylül’de Twitter’a yukarıdaki mesajı atmıştı. Ancak sesini duyan olmadı. Bu yardım çığlığı Helin katledildikten sonra yüzlerce kez paylaşıldı.

'AV İÇİN ALDIM'


Mustafa Yetgin, Helin’i öldürmek için aldığı pompalı tüfeğin (üstte) fotoğrafını cinayetten 20 saat önce Snapchat’te “Av için aldım” diye paylaşmış.


'KEDİ ALDIM SIRA KIZ DÜŞÜRMEKTE'


Helin Palandöken kedileri çok seviyordu. British Shorthair cinsi kediyi Twitter hesabından şubat ayında payaşan Helin, 'Yakında benimsin güzellik' notuyla paylaşmıştı. Öte yandan 3 Ekim'de de Katil Mustafa Yetgin'in aynı cins kedinin kucağında olduğu fotoğrafı Instagram hesabından “Allah’ın izniyle kediyi aldım sıra kız düşürmekte” ifadeleriyle paylaşması dikkat çekti.