Gündem 'Hero' yazılı tişört giyen 13 yaşındaki çocuk gözaltına alındı

'Hero' yazılı tişört giyen 13 yaşındaki çocuk gözaltına alındı

Paylaş
'Hero' yazılı tişört giyen 13 yaşındaki çocuk gözaltına alındı

Nevşehir’in Avanos ilçesinde bir kafede oturan 13 yaşındaki bir çocuk, "Hero" yazılı tişört giydiği gerekçesiyle gözaltına alındı

Dün Erzurum'da üzerinde İngilizce "Hero" yazılı tişört giydikleri gerekçesiyle Atatürk Üniversitesi kampüsünde 2 öğrenci gözaltına alınmış, sonrasında serbest bırakılmıştı.

Dün akşam saatlerinde de bir kafede babası ile oturan ve üzerinde "Hero" yazılı tişört olan 13 yaşındaki Y.B.G., polis ekiplerince gözaltına alındı.


SERBEST BIRAKILDI


Çocuğun yaşının küçük olması nedeniyle Avanos Adliyesi'nde nöbetçi savcı tarafından ifadesi alınan çocuğun, ifadesinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

DURUŞMAYA ÜZERİNDE 'HERO' YAZAN TİŞÖRTLE GELMİŞTİ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik FETÖ mensuplarının suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın sanıklardan astsubay Gökhan Güçlü, üzerinde "Hero" yazan tişörtle duruşmaya girmişti.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce, yaşanan tartışma üzerine cumhuriyet başsavcılıklarına, FETÖ/PDY üyesi tutukluların davaları etkilemeye yönelik mesajlar içeren kıyafetlerinin toplatılmasıyla ilgili genelge gönderilmişti.


Erzurum’da 'Hero' yazılı tişört giyen 2 kişi serbest bırakıldı


'Hero' yazılı tişört giyen kişi gözaltına alındı


Adalet Bakanlığı’ndan 'Hero' (Kahraman) yasağı genelgesi