Gündem İngiltere Başbakanı'ndan teröristin kimliğiyle ilgili açıklama

İngiltere Başbakanı'ndan teröristin kimliğiyle ilgili açıklama

Paylaş
İngiltere Başbakanı'ndan teröristin kimliğiyle ilgili açıklama

İngiltere'nin Manchester kentinde düzenlenen bombalı saldırıda 22 kişi yaşamını yitirdiği saldırıyı DEAŞ üstlendi. Saldırganın kimliğiyle ilgili İngiltere Başbakanı konuştu. Öte yandan Reuters, yine Manchester'da bir AVM'nin boşaltıldığını, görgü tanıklarının patlama sesi duyduklarını duyurdu.

İngiltere Başbakanı Theresa May, ülkesini kana bulayan saldırının ardından açıklamalarda bulundu. May, olayın 'terör saldırısı' olduğunun kesinleştiğini belirtti. Öte yandan saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.


"POLİS, KİM OLDUĞUNU BİLİYOR"


İngiltere Başbakanı Theresa May, “İngiltere polisi, Manchester’daki saldırının failinin kimliğini bildiğine inanıyor” dedi.


ALARM EN YÜKSEK SEVİYEYE ÇIKARTILDI


Ülkesine yönelik terör tehditlerinin en yüksek seviyeye çıktığını belirten İngiliz Başbakan, soruşturmayla ilgili akşam üstü yeni bir toplantı daha düzenleneceğini bildirdi.

REUTERS'TAN SON DAKİKA: AVM BOŞALTILDI


Son saldırıyla diken üstünde olan İngiltere'de güvenlik alarmı en üst seviyeye çıkartıldı. Reuters, Manchester'da bir AVM'nin boşaltıldığını duyurdu. AVM'nin şüpheli paket nedeniyle boşaltıldığı ve paketin imha edildiği öğrenildi. Şüpheli paketle ilgili bir kişi gözaltına alındı.

MANCHESTER SALDIRISIYLA İLGİLİ İLK TUTUKLAMA

Associated Press, İngiliz polisinin Manchester saldırısıyla bağlantısı olduğu düşünülen 23 yaşındaki bir kişiyi tutukladığı bilgisini geçti.

Manchester Polisi, Manchester Arena'daki saldırıyla bağlantılı olarak gözaltına alınan şüphelinin Selman Abedi olduğunu açıkladı.

İşte AVM'deki o panik anları: