Gündem İslamın güncellenmesi gerekiyor! Erdoğan Kadınlar Günü konuşması

İslamın güncellenmesi gerekiyor! Erdoğan Kadınlar Günü konuşması

Paylaş
İslamın güncellenmesi gerekiyor! Erdoğan Kadınlar Günü konuşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslamın güncellemesi gerekiyor dedi. Tüm türkiye İslamın güncellenmesi ile ilgili Erdoğan'ın konuşmalarını merak etmeye başladı. Dünya Kadınlar Günü nedeniyle önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, son dönemlerde bazı ilahıyatçıların kadınlara yönelik sarfettiği sözlere sert tepki gösterdi. Erdoğan, din adına ortaya çıkarak kadınlar hakkında İslam'da yeri olmayan içtihatta bulunduklarını söylediği kişileri "marjinaller" olarak nitelendirdi. İşte İslam güncellemesi ile ilgili detaylar....

İslamın güncellemesi günün en çok aratılan kelimelerinden biri oldu. Bunun sebebi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya Kadınlar Günü Programı'nda, kadınlar hakkında İslam'da yeri olmayan açıklamalarda bulunan kişileri hedef aldı ve sert bir açıklamada bulundu. Erdoğan, "İslam'ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. Siz İslam'ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız. Beni birçok hocaefendi tefe koyacak o ayrı mesele. Rabbim bizi tefe koymasın" diye konuştu.

İSLAM GÜNCELLEMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, islam güncellemesiyle ilgili sözlerine şöyle devam etti: Kadın tüm insanlığın ilk öğretmenidir. Çocuk uzunca bir süre her şeyi annesinden öğrenir. Doğumdan sonra başlamıyor eğitim öğretim. Doğumdan önce başlıyor. İşin ilahi boyutu budur. Çocuk beslenmeyi anne karnında öğreniyor. İlahi tecelli bu. Orada başlayan yaşam süreci doğumdan sonra da adeta ciddi bir eğitim öğretimden geçmiş yavru doğumdan sonra, aynı şekilde devam ediyor. İlahi takdir planının içindeki bu eğitim öğretim bizim için çok önemli. Benim gözümde kadınlar insanlığın öğretmenidir. Kadınlarda zaten Allah vergisi kabiliyet olan güçlü bir sezgi var. Öğretmenlik yeteneği geliştiğinde ortaya elleri ayakları öpülesi analar, eşlerimiz, kızlarımız çıkıyor.

Buradan ayrıldığınızda annelerinizin ayaklarının altını öpün. Çünkü cennet, annelerin ayakları altında. Anneler nazlıdır, siz öpmeye kalkarsınız o ayağını çeker. Çektiği zaman da anneciğim siz bana cennetin kokusunu çok mu görüyorsunuz deyin. Hadis, Peygamber Efendimizin hadisinde babaların ayaklarının altında demiyor.

SON DAKİKA HABERLER İÇİN TIKLAYIN


Nureddin Yıldız’a soruşturma

Kadınlara yönelik yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan soruşturma başlatıldı.
Nurettin Yıldız’ın kadınlara yönelik, “Allah vur dediyse vardır bir hikmet” sözleri tepki çekmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımızca kadınların dövülmesine yönelik açıklamalar yapan Nurettin Yıldız hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla resen soruşturma başlatılmıştır” denildi.