Gündem İsrail, Ankara'ya Büyükelçi olarak Eitan Naeh'ı atadı

İsrail, Ankara'ya Büyükelçi olarak Eitan Naeh'ı atadı

Paylaş
İsrail, Ankara'ya Büyükelçi olarak Eitan Naeh'ı atadı

Türkiye ve İsrail arasındaki Mavi Marmara krizi sonrası iki ülke arasındaki ilişkiler bu yıl normalleşme sürecine girmişti. Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmanın ardından İsrail'den bugün yeni bir adım geldi. İsrail, Ankara'ya yeni büyükelçi atadı. İsrail'in yeni Ankara Büyükelçisi Eitha Naeh oldu

Türkiye ve İsrail arasında atılan normalleşme adımları devam ediyor.

İsrailli kaynaklar, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'ne Eitan Naeh atandığını duyurdu.

Atama kararı için hükümetin onayı bekleniyor.

İSRAİL'İN LONDRA BÜYÜKELÇİLİĞİNDE ÇALIŞIYORDU


İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'ne atanan Eitan Naeh, Londra Büyükelçiliği görevini yayapıyordu. Öte yandan Eitan Naeh, 1993 yılında İsrail'in Türkiye Büyükelçiliği'nde görev yaptı.


DIŞİŞLERİ BAKANI 4 GÜN ÖNCE ATAMA YAPILACAĞINI DUYURMUŞTU


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, İsrail’e Büyükelçi atanmasına ilişkin 4 gün önce, "İki ülke makamlarının karşılıklı olarak Büyükelçi atanmasına yönelik sürdürdükleri çalışmanın da kısa zamanda tamamlanması öngörülmektedir" ifadelerini kullanmıştı.

Tanju Bilgiç, İsrail’e Büyükelçi atanması hakkındaki soruya yazılı şu ifadelerle cevap vermişti:

"İsrail’le ilişkilerin normalleştirilmesi hususunda varılan uzlaşı çerçevesinde 28 Haziran 2016 günü imzalanan Tazminat Usul Anlaşması, 20 Ağustos’ta TBMM’de kabul edilmiş, 9 Eylül günü yürürlüğe girmiştir. İki ülke makamlarının karşılıklı olarak Büyükelçi atanmasına yönelik sürdürdükleri çalışmanın da kısa zamanda tamamlanması öngörülmektedir"

MAVİ MARMARA İLE GERİLEN İLİŞKİLER NORMALLEŞME SÜRECİNE GİRDİ


Türkiye ve İsrail arasında 2010'daki Mavi Marmara baskınıyla gerilen ilişkiler geçtiğimiz aylarda varılan anlaşmayla normalleşme sürecine girmişti.