Gündem İstanbul'da etkili yağış

İstanbul'da etkili yağış

Paylaş
İstanbul'da etkili yağış

80 kilometre hızla esen fırtına, küçük top büyüklüğünde dolu, metrekareye 30 kilogram sağanak yağış ... ‘Süper hücre’ denilen hava olayı, kentin alt yapı yetersizliği ile birleşince 20 dakika da felaket yaşattı. Yüzlerce ağaç devrildi, binlerce araç zarar gördü, ev ve işyerlerini su bastı, onlarca kişi yaralandı

Günlerdir beklenen şiddetli yağış ve fırtına dün yurda girdi, Marmara bölgesini esir aldı. Saat 18.00 sıralarında İstanbul karanlığa gömüldü. Avrupa yakasında gökyüzü eşine ender rastlanır yoğunlukta bulut örtüsüyle kaplandı.

Posta

BİNLERCE ARAÇ, EV VE İŞ YERİ ZARAR GÖRDÜ


Bastıran dolu hayatı felç etti. Düşen yıldırımlar nedeniyle yangınlar çıktı. Ağaçlar devrildi, bir çok işyeri ve evi su bastı. Yumurta büyüklüğünde yağan dolu ev ve arabaların camlarının kırılmasına neden oldu. Marmaray ve Avrasya Tüneli kapatıldı.

Posta




İBB'den yapılan açıklamaya göre; ilk 5 dakika içerisinde 250 su baskını ihbarı yapıldı. Dakikada ortalama 25 şimşek ve yıldırım hadisesi gözlendi.

Posta
Ortaköy Dereboyu Caddesi/ Fotoğraf: Özgür Yusuf CEVAHİR - posta.com.tr

E-5 KARA YOLUNU SU BASTI


İstanbul genelinde etkili olan şiddetli yağışla birlikte E-5 kara yolunu su bastı. Araçlar su basan yolda ilerlemekte güçlük çekti.



Karaköy'de yollar adeta göle döndü. Birçok iş yeri ve ev hasar gördü. Ağaçlar yerinden söküldü.

TAKSİM SELE TESLİM OLDU

Taksim İstiklal caddesi de sele teslim oldu. İnsanlar metro istasyonlarına sığındı. Gezi Parkı'nda bazı ağaçların kökten söküldüğü bildirildi.

Posta

DENİZ KAZALARI YAŞANDI

Karaköy’den Kadıköy’e 18.00’de hareket eden şehir hatları vapuru Haydarpaşa’da mendireğe çarparak denizde mahsur kaldı, yolculara can yelekleri dağıtıldı. Bir süre sonra vapur Kadıköy’e yanaşabildi. Bandırma’dan gelen Adnan Menderes feribotu da Yenikapı’da iskeleye yanaşırken Orhangazi feribotuna çarptı.

Posta


AĞAÇLAR YERİNDEN SÖKÜLDÜ


Şiddetli yağışın etkisiyle İstanbul'ın çeşitli bölgelerinde ağaçlar yerinden söküldü. Üsküdar Çengelköy'de, tarihi çınaraltı olarak bilinen mekandaki 8 asırlık çınar ağacı da fırtınaya dayanamadı ve devrildi.

Posta


YANGIN ÇIKTI


Kağıthane'de bir depoya yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı.

Posta

HAVAALANINDA ULAŞIM DURDU


Atatürk Havalimanı'nda uçuşlarda aksamalar meydana geldi. Fırtınaya havada yakalanan uçaklar hasar gördü.


Uçakta korku dolu anlar


SÜPER HÜCRE


Uzmanlar “Bu da 18 Temmuz’daki sağanak yağış gibi süper hücre afeti. Yer sıcaktı, yukarı ise çok soğuktu. Sıcaklık arasındaki bu büyük fark şiddetli fırtına enerjisi meydana getirdi” dedi.


Posta

METEOROLOJİ UYARDI


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün İstanbul'u vuran yağış için bugün de Marmara'daki diğer illerde dikkatli olunmasını önerdi.

Bu sabah saatlerinde Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteorolojiden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yurdun kuzeybatı kesimlerinde devam eden gök gürültülü sağanak yağışların bu gece (dün) ve yarın (bugün) sabah saatlerinde Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olu


İstanbul'daki fırtınadan onlar da etkilendi