Gündem İstanbul'daki 20 dakikalık afetin bilançosu belli oldu!

İstanbul'daki 20 dakikalık afetin bilançosu belli oldu!

Paylaş
İstanbul'daki 20 dakikalık afetin bilançosu belli oldu!

Dün İstanbul'da akşam saat 18:00'de başlayıp lokal olarak 20 dakika etkisini sürdürdüğü dolu ve şiddetli sağanak yağışın bilançosu belli oldu

İstanbul’u dün Akşam Saatlerinde etkisi altına alan şiddetli fırtına ile birlikte başlayan yağış gece yarısına doğru etkisini azalttı.

ÇÖKEN DUVAR YENİDEN ÖRÜLECEK


Şiddetli yağışın başlaması ile birlikte AKOM’A gelen Başkan Topbaş, afetle mücadele çalışmalarına başkanlık yaptı. Başkan Topbaş, yağış nedeniyle çöken Şişli Ermeni Mezarlığı'nın istinat duvarı nın bu gece tekrar yapılması talimatı verdi. Ekipler enkaz kaldırma çalışmalarını tamamladı, duvarı tekrar örülme çalışmaları gece başlatıldı devam ediyor.

Kuvvetli sağanak yağış ve fırtına nedeniyle başta Beykoz, Büyükçekmece, Bahçelievler, Güngören, Fatih, Üsküdar, Beyoğlu, Bakırköy, Şişli, Kadıköy ilçeleri olmak üzere bir çok noktada su baskını, göllenme, ağaç devrilmesi, direk devrilmesi, çatı uçması olayları yaşandı. Dolu nedeniyle bir çok ev ve araçta hasar meydana geldi.

214 AĞAÇ DEVRİLDİ, 296 ÇATI UÇTU!


İstanbul İtfaiyesi 214 ağaç devrilmesi 296 çatı uçması, Park Bahçeler Daire Başkanlığı ise 175 devrilen ağaca müdahale etti. Halkla İlişkiler 153 çözüm ekipleri 100 personelle vatandaşların ihbarları doğrultusunda yardım götürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kent genelinde temizlik ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Saat 11.30 itibari ile herhangi bir olumsuzluk yaşanmıyor.