Dünya İsveç'in en büyük müzik festivali, cinsel saldırı şikayetlerinin ardından iptal edildi

İsveç'in en büyük müzik festivali, cinsel saldırı şikayetlerinin ardından iptal edildi

Paylaş
İsveç'in en büyük müzik festivali, cinsel saldırı şikayetlerinin ardından iptal edildi

İsveç'in en büyük müzik festivallerinden biri olan Bravalla 2018, tecavüz ve cinsel saldırı şikayetlerinin üzerine iptal edildi. İsveç Başbakanı Stefan Löfven, olayı 'iğrenç' olarak nitelendirdi

İsveç'in Norrköping kentinde düzenlenen ve bu sene on binlerce müzik severin katıldığı Bravalla adlı festivalde polise gelen cinsel saldırı ve tecavüz şikayetlerinin ardından, Bravalla 2018'in iptal edilmesi kararı alındı.

International Business Times'ın haberine göre tecavüz olayının 30 Haziran'da İsviçreli müzisyen Hakan Hellström'ün performansı sırasında meydana geldiği kaydedildi.

İsveç polisi 28 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında festivalde toplamda 11 cinsel istismar şikayetinin geldiğini aktardı.


FESTİVAL ORGANİZATÖRLERİ: UTANÇ VERİCİ


Festivalin organizatörleri yaptıkları açıklamada, "Bu olay hakkında ne kadar üzüntülü olduğumuzu anlatacak kelime yok. Bu olayı en ciddi şekilde kınıyoruz. Bunu festivalimizde kabul etmiyoruz" denildi.

Festival sırasında tecavüz ve cinsel istismar olaylarının engellenmeye çalışıldığı belirtilerek, "Bazı erkekler, çünkü erkeklerden bahsediyoruz, belli ki düzgün davranamıyorlar. Utanç verici" denildi.

2013 yılından beri düzenlenen ve bu sene 40 bin kişinin katıldığı festivalin organizatörü olan Alman merkezli şirket FKP Scorpio, etkinliğin tekrar başlayıp başlamayacağına dair bir açıklamada bulunmadı.

İSVEÇ BAŞBAKANI LÖFVEN: İĞRENÇ


İsveç Başbakanı Stefan Löfven, olayın ardından yaptığı açıklamada, İsveç polisinin cinsel saldırı suçlarını soruşturmak konusunda daha iyi olması gerektiğinin altını çizdi.

Löfven, "Bunlar iğrenç hareketler. Bunları durdurmamız lazım" diye konuştu.

Haberin Devamı