Gündem İzmir'deki katliamı polis memuru Fethi Sekin önledi

İzmir'deki katliamı polis memuru Fethi Sekin önledi

Paylaş
İzmir'deki katliamı polis memuru Fethi Sekin önledi

İzmir Adliyesi'nde katliamı, polisin dikkati önledi. İzmir Adliyesi'ne bombalı araçla saldırı düzenleyen teröristlerin asıl amacı Reina'daki gibi katliam yapmaktı. Bombalı aracın şaşırtma amacıyla patlatıldığı, teröristlerin panikle dışarı çıkan adliye personeline ve halka ateş açmayı planladığı öne sürüldü

Teröristler, Bayraklı'daki İzmir Adliyesi'ne bomba yüklü kapalı kasa ticari araçla geldi. Araç, hakim ve savcıların girdiği kapının önünde patlatıldı.

Ardından 3 terörist uzun namlulu silahlarla ateş açmaya başladı.

Teröristlerin bomba yüklü aracı şaşırtma amacıyla patlattığı, patlamanın paniğiyle dışarı çıkan adliye personeline ateş açmayı planladıkları iddia edildi.

CEPHANELİK ELE GEÇİRİLDİ


Ölü ele geçirilen 2 teröristin üzerinde çıkan 8 el bombası, RPG 7 roket atar, mühimmatı ve diğer patlayıcı maddeler, teröristlerin daha büyük bir katliamı planladıklarını gösteriyor.


İKİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ


Adliye önündeki polislerin dikkati büyük bir katliamı önledi. Polisler hemen silahlarına davrandı ve teröristlerle çatışmaya girdi. İki terörist öldürüldü. Diğer teröristin ise yine bomba yüklü bir araçla kaçtığı iddia edildi.

GİTAR KUTUSUNDA SİLAH



Öldürülen teröristlerin birinin yanında gitar kutusu vardı. Çatışmaya girecek teröristlerin adliye önüne önceden geldikleri, patlama olduktan sonra da gitar kutusundan silahlarını çıkarıp yaylım ateşine başladıkları öne sürüldü. Polis, bombalı araçla Karşıkaya yönüne doğru kaçtığı bildirilen 1.65-1.70 boylarında, siyah montlu, beyaz bereli teröristin peşine düştü.


İSTANBUL'DA BOMBA DEDİKODUSU


İzmir'deki patlamanın ardından İstanbul'da asılsız söylentiler yayıldı. Önce Zincirlikuyu'daki Zorlu AVM'nin daha sonra da Levent'teki Kanyon AVM'nin bomba ihbarları nedeniyle boşaltıldığı öne sürüldü. Nişantaşı'nda da bomba patladığına dair iddialar sosyal medyada yayınlandı. Bu söylentilerin hiçbiri doğru çıkmadı.


İşte İzmir'deki hain saldırının katliama dönüşmesini önleyen polis memuru Fethi Sekin-Üstte

ÇATIŞMAYA GİREN İLK POLİSTİ


Şehit polis Fethi Sekin'in saldırı sırasında halkı ilk uyaran ve teröristlerle de çatışmaya giren ilk polis olduğu belirtildi.




'DEVREM NOLUR CEVAP VER'


Patlamanın ardından arkadaşları Fethi Sekin'in facebook hesabına "Devrem nolur cevap ver", "Fethi abi lütfen cevap ver", "Dayı bir ses ver yok mu bize bilgi verecek biri telini açmıyorsun" mesajları attı.

KAHRAMAN POLİS


İzmir Valisi Erol Ayyıldız İzmir'deki hain saldırıyı şu sözlerle anlattı:

"Teröristler öldürüldü. Teröristlerin üzerinde 8 el bombası vardı. Elde olan verilere göre terör örgütü PKK gibi görünüyor. Olay şöyle gelişiyor: Teröristlerle çatışma çıkıyor. Kaçan teröristler bombalı aracı patlatıyor. Polis memurumuz burada canı pahasına teröristlere ateş açıyor ve burada şehit düşüyor.