Gündem Jülide Sarıeroğlu kimdir?

Jülide Sarıeroğlu kimdir?

Paylaş
Jülide Sarıeroğlu kimdir?

Kabine revizyonu sonrası Bakanlar Kurulu'ndaki kadın bakan sayısı ikiye yükseldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Ankara milletvekili Jülide Sarıeroğlu getirildi...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini Mehmet Müezzinoğlu yürütüyordu. Kabine revizyonu sonrası gözler Çalışma Bakanlığı'na getirilen AK Parti Ankara milletvekili Jülide Sarıeroğlu'na çevrildi.



Jülide Sarıeroğlu kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?

İşte Jülide Sarıeroğlu'nun biyografisi

7 Haziran 1979 Adana doğumlu olan Sarıeroğlu; ilk, orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamlamasının ardından Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi'nde MKYK üyesi olarak seçildi.

2009 Türkiye yerel seçimleri'nde Çankaya Belediyesi AK Parti Belediye meclis üyesi olarak seçildi.


JÜLİDE SARIEROĞLU'NUN SENDİKAL GEÇMİŞİ


HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanlığı, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanlığı, Genel Başkan Danışmanlığı görevlerini yürüttü.

Kadın Çalışmaları El Kitabı-Çalışan Kadınlar: Hakları ve Yeni Yasal Düzenlemeler isimli bir kitabı ile Kayıtlı Çalışmanın Avantajları, İş Arama Teknikleri, Çocuk Hakları, AB Ülkelerinde Sosyal Diyalog Örnekleri isimlerinde ortak kitapları bulunmaktadır.

2015 SEÇİMLERİNDE MECLİS'E GİRDİ


Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Ankara milletvekili olarak meclise giren Jülide Sarıeroğlu, Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar AK Parti Ankara milletvekili olarak meclise girdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesidir.


Revizyondan sonra kabine değişti! Yeni kabinede kimler var?



Başbakan Yıldırım yeni kabineyi açıkladı