Siyaset Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna silahlı saldırı: 1 şehit
Paylaş
Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna silahlı saldırı: 1 şehit

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'in Şavşat ilçesinde silahlı saldırı düzenlendi. Kılıçdaroğlu, güvenlik gerekçesiyle bir süre aracında bekletildi. Daha sonra zırhlı bir araçla güvenli bölgeye götürüldü

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında silahlı saldırı düzenlendi. Açılan ateşe korumaların karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı.

ÇATIŞMA BİR SÜRE DEVAM ETTİ

Konvoy durdu, korumalar ateşin geldiği yöne ateş açtı. Daha sonra özel harekat birlikleri geldi. Kemal Kılıçdaroğlu aracında bekledi. Yakın korumalar da araç önünde uzun namlulu silahlarla hazır bekledi. Kılıçdaroğlu daha sonra zırhlı bir araçla Şavşat kaymakamlığına götürüldü

DHA MUHABİRİ ÇATIŞMANIN ORTASINDAN BİLDİRDİ


ÇATIŞMA NASIL ÇIKTI?

İHA'nın haberine göre Ardanuç ilçesi Yanıklı mevkiinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu özel harekat polisleri tarafından güvenlik gerekçesiyle durduruldu. Yol kenarında barikat görülmesi üzerine bölge özel harekat polisleri tarafından ateş altına alındı. Teröristlerle girilen çatışmada 1 polis yaralandı. Askeri helikopter istenen bölgede çatışma devam ediyor.

CHP'Lİ ÖZEL: BİR ASKER AĞIR YARALANDI

CHP milletvekili Özgür Özel ise saldırıyı şöyle anlattı: Konvoyun önünde güvenlik için giden askeri araç ormanlık alanda bir mevzi tespit etti. Dikkatler o yöne çevrilince çatışma çıktı. İlk çatışmada en öndeki güvenlik önlemi için giden aracı kullanan asker ağır yaralandı. Yaralı asker helikopterle hastaneye kaldırıldı.

KILIÇDAROĞLU'NUN İLK GÖRÜNTÜLERİ


KILIÇDAROĞLU ŞAVŞAT'A GERİ DÖNDÜ

Saldırı sonrasında CHP Lideri programını iptal etti ve Şavşat’ a geri döndü.

CHP'Lİ BEKAROĞLU: YARALI ASKERLER VAR

CNN Türk canlı yayınına katılan CHP'li Mehmet Bekaroğlu, çatışmada yaralı askerlerin olduğunu söyledi. Bekaroğlu, çatışma devam ettiği için heyetin bölgeden ayrıldığını kaydederek saldırıyla ilgili şunları söyledi: Genel Başkanının arabası geldikten sonra saldırı başladı. Genel Başkanımızın aracına isabet olmadı. Jandarma tarafından oluşturulan güvenlik noktasına ilk etapta ateş açıldı.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala "Konvoyu korumakla görevli jandarma aracına ateş açılmıştr. 1'i ağır 3 yaralımız var. Durumu ağır olan askerimiz başından vurulmuştur. Bölgede jandarma ve polis özel harekat ekiplerimiz operasyonlarına devam ediyor" dedi.

ALA: KESİN OLARAK PKK

Ala, saldırıyı gerçekleştiren örgüte ilişkin, "Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK ve onlara yönelik operasyon başladı. Orada güvenlik unsurlarımız vardı, böyle bir şey olunca hemen operasyon başladı" dedi.

ERDOĞAN ARTVİN VALİSİ'Nİ ARADI

Saldırı sonrası Cumhuraşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin Valisi Muhterem İnce'yi arayarak yaşananlar hakkında bilgi aldı.

CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN, İÇİŞLERİ BAKANI TELEFONLA ARADI

Saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP liderini telefonla arayarak Kılıçdaroğlu'na başsağlığı diledi.

KORUMA SAYISI ARTTIRILMIŞTI

'Liderlere yönelik suikast olabilir' iddiaları üzerine geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu'nun 13-14 olan koruma sayısı 21'e yükseltilmişti.

PROGRAMINI İPTAL ETMEDİ

Saldırının ardından Ardanuç'a geri dönen Kılıçdaroğlu'nun programını iptal etmediği ve Şavşat'a geçerek planlanan açılıyşa katılacağı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun programını helikopterle sürdüreceği bildirildi.

TBMM BAŞKANI'NDAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile telefonla görüşerek, CHP konvoyunun Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada yaşanan çatışmayla ilgili olarak bilgi aldı ve geçmiş olsun dileğinde bulundu

Haberin Devamı