Gündem Köyceğiz'de aranan teröristlerden biri el bombasıyla kendini patlattı

Köyceğiz'de aranan teröristlerden biri el bombasıyla kendini patlattı

Paylaş
Köyceğiz'de aranan teröristlerden biri el bombasıyla kendini patlattı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, polisin ve jandarmanın PKK'lı teröristlere yönelik düzenlediği 5 kişinin ölü ele geçirildiği operasyonda kaçan 2 PKK'lıdan biri, pimini çekip üzerine yattığı el bombasının patlamasıyla kendini öldürdü

Geçtiğimiz perşembe günü Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, güvenlik güçleri ile çıkan çatışmada bölücü terör örgütü PKK üyesi 7 teröristen 5'i öldürülmüş, kaçan 2 teröristin yakalanması için ise operasyon başlatılmıştı.

PİMİ ÇEKİP BOMBANIN ÜZERİNE YATMIŞ


Teröristleri arama çalışmaları sürerken, bugün saat 12.00 sıralarında, jandarmaya Köyceğiz'in Köyiçi Mahallesi'ndeki Köyceğiz Devlet Hastanesi'nin karşısında bulunan, portakal bahçesi içindeki müstakil bir evden patlama sesi duyulduğu ihbarı geldi.



Eve gelen jandarma ve polis ekipleri, aranan teröristlerden birinin, pimini çekip üzerine yattığı el bombasının patlamasıyla kendini öldürdüğü bildirildi

Evin etrafında güvenlik önlemi alan jandarma kimseyi yaklaştırmazken, drone ile de bölge havadan kontrol edildi. Olay yerine getirilen iki köpekle de çevrede arama yapılmaya başlandı. Evde bir süredir kimsenin oturmadığı öğrenildi.


ÇARŞAMBA GÜNÜ DE 4 TERÖRİST VE İŞBİRLİKÇİSİ YAKALANMIŞTI


5 teröristin öldürülmesinden 1 gün önce, yani geçen hafta çarşamba günü, Muğla'nın Seydikemer ilçesi yakınlarında yol kontrolünde 4 terörist ve 3 işbirlikçisi yakalanmıştı.


LAZKİYE ÜZERİNDEN EGE VE AKDENİZ'E SIZIYORLAR


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Örgüt Lazkiye üzerinden Ege ve Akdeniz'e sızıyor" demişti.