Gündem Mersin hayalet şehre döndü! Kimse sıcaktan dolayı dışarı çıkmıyor

Mersin hayalet şehre döndü! Kimse sıcaktan dolayı dışarı çıkmıyor

Paylaş
Mersin hayalet şehre döndü! Kimse sıcaktan dolayı dışarı çıkmıyor

Mersin'de ramazan ayının son günlerinde başlayan sıcaklıkların ardından, bugün Kuzey Afrika sıcaklıklarının da eklenmesiyle kent adeta 'hayalet şehir' haline döndü. Şehir merkezi boşaldı. Benzer bir durum Adana'da da yaşandı. Sıcak hava nedeniyle Adanalılar evlerinden çıkmadı. Aydın'da ise aşırı sıcak hava nedeniyle kamu kurum ve  kuruluşlarında çalışan hamile ile engellilerin yarın izinli sayılacağı açıklandı

Mersin'de Ramazan ayının son günlerinde başlayan sıcaklıklar devam ederken, bugün Kuzey Afrika sıcaklıklarının da etkisini göstermesiyle kent adeta 'hayalet şehir' haline döndü. Kentin en işlek caddelerinden olan Atatürk ve Silifke caddelerinde çok az sayıda insan dışarıda görülürken, sahil ise bomboş kaldı.


SOKAKLARDA KİMSE KALMADI


Meteorolojinin son verilerine göre Türkiye'de sıcaklıklar son zamanlarda normalin 6-7 derece üzerinde seyrediyor. Bugünden itibaren Türkiye genelinde önümüzdeki salı gününe kadar yüksek sıcaklıklar gözlenecek ve sıcaklıklar normal değerlerin 6-10 derece üzerinde olacak. Ayrıca yer yer sıcaklık rekorları kırılacak. Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava kütlesinin etkisinde kalacak olan kentler arasında olan Mersin'dede vatandaşlar adeta kent merkezini boşalttı. Kent merkezi 'hayalet kent' gibi olan Mersin'de çok az sayıda insan dışarıda görülebiliyor. Kentin en işlek caddelerinden olan Atatürk ve Silifke caddelerinde çok az sayıda insan dışarıda görülürken, sahil ise bomboş kaldı. Dışarıya çıkan çok az sayıda vatandaş ise ya üstü kapalı banklarda yada ağaçlarının gölgelerinin altında güneşten korundu.


Mersin'de sokağa çıkan az sayıdaki vatandaş da park ve bahçelerde ağaç altlarında gölgede oturdular

ADANA'DA DA DURUM FARKSIZ


Meteoroloji verilerine göre gölgede hava sıcaklığı 33 derece olan kent merkezinde, yüzde 59 olan neminde etkisiyle 40 dereceyi bulan sıcaklık, Adanalıları olumsuz yönde etkiledi. Sokakta termometrelerin 39 dereceyi gösterdiği kent merkezinde oturanlar mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyor.


Adana'da ise gençler tüm uyarılara rağmen Seyhan Nehri'ne girmeye devam etti

AYDIN'DA ENGELLİ VE HAMİLELER YARIN İDARİ İZİNLİ SAYILACAK


Aydın’da sıcak hava nedeniyle, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ile engellilerin yarın izinli sayılacağı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan
engelli ile hamilelerin, ilde hava sıcaklığının artması nedeniyle yarın idari izinli sayılacağı belirtildi. Aydın’da sıcaklığın yarın 44 derece olacağı tahmin ediliyor.