Gündem Muğla Köyceğiz'de 5 terörist çatışmada öldürüldü

Muğla Köyceğiz'de 5 terörist çatışmada öldürüldü

Paylaş
Muğla Köyceğiz'de 5 terörist çatışmada öldürüldü

Son dakika... Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, güvenlik güçleri ile çıkan çatışmada bölücü terör örgütü PKK üyesi 7 teröristen 5'inin öldürüldüğü, diğer 2'sinin yakalanması için ise çalışmaların sürdüğü bildirildi. Dün de Seydikemer ilçesi yakınlarında yol kontrolünde 4 terörist ve 3 işbirlikçisi yakalanmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Örgüt Lazkiye üzerinden Ege ve Akdeniz'e sızıyor" dedi.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda 5 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Alınan bilgiye göre, elde edilen istihbarat üzerine harekete geçen polis ve jandarma ekipleri, Köyceğiz ilçesi Toparlar bölgesindeki ormanlık alanda oldukları tespit edilen 7 kişilik PKK’lı terörist grubuna yönelik ortaklaşa operasyon başlattı.

Çıkan çatışmada 5 terörist ölü ele geçirilirken, 2’sinin daha yakalanması için çalışma yürütülüyor.


BAKAN SOYLU: LAZKİYE ÜZERİNDEN SIZIYORLAR


Konuyla ilgili bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütünün başka bir yöntem arayışına girdiğini belirterek "Arayışı şu; Lazkiye üzerinden, deniz üzerinden, Muğla, Köyceğiz, Fethiye, İzmir civarına sızma konusunda terör örgütü liderleri talimat verdiler" dedi.

Bakan Soylu, İçişleri Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, Muğla’daki terör faaliyetine ilişkin bir soruya cevap verdi.

Soylu, terör örgütünün yeni bir yöntem arayışına girdiğine dikkat çekerek, "Terör örgütü, son yöntem olarak da Irak’ın kuzeyinden, İran’dan ve Afrin’den sızmalardan sonra başka bir yöntem arayışına girdi. Arayışı şu; Lazkiye üzerinden, deniz üzerinden, Muğla, Köyceğiz, Fethiye, İzmir civarına sızma konusunda terör örgütü liderleri talimat verdiler. Açık denizlere bir gemiyle gelip, oradan filikalarla, kayıklarla, botlarla sahile gelmek konusunda" ifadesini kullandı.



BİR BİNBAŞI HAFİF YARALANDI


Çatışmada ayağından hafif şekilde yaralanan binbaşı, helikopterle Dalaman Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı.

Bölgeyi çembere alan Muğla Zıpkınlar Komando Taburu ile Bornava Komando Tugayı ve Polis Özel Harekat ekiplerinin operasyonunun sürdüğü kaydedildi.


DÜN DE SEYDİKEMER'DE 4 TERÖRİST YAKALANMIŞTI


Dün de Seydikemer ilçesi yakınlarında yol kontrolünde 4 terörist ve 3 işbirlikçisi yakalanmıştı. Yetkililer, bu iki terörist grubunun birbirinden bağımsız hareket ettiğinin belirlendiği bilgisini verdi.


Dün kaçarken yakalanan PKK'lılar Muğla'ya deniz yoluyla gelmişler