Dünya O görüntüler kan dondurmuştu! Facebook cinayetinde yeni gelişme

O görüntüler kan dondurmuştu! Facebook cinayetinde yeni gelişme

Paylaş
O görüntüler kan dondurmuştu! Facebook cinayetinde yeni gelişme

Amerika Birleşik Devletleri'nin Cleveland kentinde işlediği cinayeti Facebook’tan canlı yayın yaparak paylaşan şüpheli, ülke genelinde aranmaya başlandı

Kan donduran cinayetin üzerinden bir gün geçmesine rağmen 37 yaşındaki siyahi zanlı Steven Stephens’ı yakalamayı başaramayan Cleveland polisi, aramalarını ülke genelini kapsayacak şekilde genişletti.

Cleveland Polis Şefi Calvin Williams, Cleveland Belediye Başkanı Frank Jackson ile düzenlediği basın toplantısında olayın ardından şüpheliye ait cep telefonunun sinyallerinin kesildiğini bildirdi. "Stephens’ı bulana kadar altına bakılmadık tek taş bırakmayacağız." diyen Williams, Stephens’ın Ohio eyaletini terk edip etmediğine dair ellerinde bir delil bulunmadığını dile getirdi.

YAKALANMASINA YARDIMCI OLANLARA ÖDÜL


Katil zanlısına teslim olma çağrısında bulunan Belediye Başkanı Jackson ise Stephens’ın yakalanmasını sağlayacak bilgi için 50 bin dolar ödül vereceklerini açıkladı. Stephens’ın "tehlikeli olduğu" yönündeki uyarılarını tekrarlayan Williams ve Jackson, onun gidebileceği Pensilvanya, New York, Indiana ve Michigan eyaletlerinin sakinlerini dikkatli olmaları konusunda ikaz etti.


Facebook'ta canlı yayında cinayet

13 KİŞİYİ DAHA ÖLDÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞTİ


Steven Stephens’ın "kan donduran" cinayeti Paskalya Bayramı’na rastlayan geçen pazar günü Cleveland’ta işlemişti. Kız arkadaşı Joy Lane ile tartışan Stephens, Facebook’tan canlı yayınladığı telefon konuşmasında 13 kişiyi öldürdüğünü belirtmiş, daha sonra da yol kenarında durdurduğu 74 yaşındaki Robert Godwin adlı siyahiyi silahla vurarak öldürmüştü.

Cinayeti işledikten sonra telefonunu kapatarak izini kaybettiren zanlının yakalanması için geniş çaplı bir çalışma başlatılmıştı.

Haberin Devamı